TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nieczytający napęd DVD

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Nieczytający napęd DVD

Postprzez fantom15 » 17 Wrz 2006, 00:22

PostUA:

Siemka,
otóż mam problem. Posiadam napę DVD LG i niechce mi czytać płyt. Niedawno jeszcze wszystko było dobrze ale nagle przestł czytać płyty DVD. CD chodziły normalnie natomist teraz wogóle nie che minic czytać. Słychać, żę coś tam próbuje robić ale nic z tego.
Może zna ktoś przyczynę problemu??Bardzo proszę o pomoc.
fantom15
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:40

Postprzez dark_prince » 17 Wrz 2006, 12:10

PostUA:

Tez mam DVD LG i poki co nie ma zadnych problemow ale jakby mi sie cos juz zrabalo to pewnie w kolejnosci zrobilbym tak:

- przeczyscil plytka czyszczaca
- przepial naped do innego kompa i sprawdzil czy smiga (zeby wkluczyc jakias dziwna upierdliwosc systemu)
- serwis
Awatar użytkownika
dark_prince
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Wrz 2006, 16:21

Postprzez wonski » 17 Wrz 2006, 12:21

PostUA:

nie chce czytać wszystkich DVD czy tylko jakieś konkretne, nie wykluczone że płyta jest uszkodzona. jak masz na gwarancji to nie kombinuj samemu tylko idź do serwisu/miejsca gdzie kupiłeś napęd

pozdrawiam
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 15 Lip 2006, 19:25
Miejscowość: Inowrocław

Postprzez fantom15 » 17 Wrz 2006, 21:32

PostUA:

Niestety nie jest na gwarancji. Napęd nie chce czytać wszystkich płyt. Nieważne jaką włożę. Płytką czyszczącą próbowałem i nic. Byłem z nim u kolegi i u niego też nic. Z tego co zaproponowaliście pozostaje tylko dać do serwisu :(:(:( (niestety)
Ale dzienx za rady.
fantom15
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:40

Postprzez jonny » 17 Wrz 2006, 22:23

PostUA:

Serwis jak napisali powyżej ,tylko nie wiem czy się opłaca przy obecnych cenach nowych.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]