TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Niemiecki...

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Niemiecki...

Postprzez kuba88 » 26 Wrz 2006, 19:55

PostUA:

Wlasnie teraz powinienem kuc na jutrzejszy sprawdzian z niemca, ale sie nie da...bo komp jest :D
a tak wogole to lubicie jezyk niemiecki? ja nienawidze kocham angielski!!
moze jakis inny?

nie wiem czy byl juz taki temat bo mnie dawno, dawno nie bylo a sprawdzac mi sie tez nie chce :D

znalazla sie juz zebra?
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

Postprzez benek-b12 » 26 Wrz 2006, 20:11

PostUA:

ja nie lubie niemieckiego ale tego co w szkole uczą... :/ tak to nawet mi sie podoba :D ale zdecydowanie wole angielski 8)

tak na marginesie to czeski jest zaj...sty :D
benek-b12
Postujący
Postujący

Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez pavko89 » 26 Wrz 2006, 20:20

PostUA:

ja to mam w liceum alles klar i jade na gotowcach
Awatar użytkownika
pavko89
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 05 Kwi 2006, 20:23

Postprzez proktor » 26 Wrz 2006, 20:38

PostUA:

Niemiecki znam dosc dobrze bo mam rodzine w Szwajcari i jak bylem mlodszy to jezdzilem do nich na wakacje. Chociaż wszyscy mowią, że ang. jest latwiejszy bo jest bardziej logiczny to ja w nim nic logicznego nie widzie - "kali ma kali da" - po prostu dzicz i tyle, a niemiecki wszystko ładnie poukładane itp. prawie tak elegancki jak PL :D

A angielskiego tak naprawde zacząłem uczyć się w tym roku - sytuacja z zeszłego roku mnie do tego zmusiła(o wlos od poprawki;p) . Ale dobrze mi idzie - bo czytam duzo artow po ang - a to co jest w szkole to czarna magia, p. w czwartek mam kartkówke ze strony biernej i przewiduje ze nie zdam w tym roku ;p
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez niunka » 26 Wrz 2006, 21:31

PostUA:

Fajnie ze w szwajcarji mowia czystym niemieckim :D

Niemiecki , beznadziejny , prostacki ,jak mozna najpierw wymawiac jednisci pozniej dziesietne ? :roll:
Ogolnie mi nie przeszkadza ,kwestia przyzwyczajenia,ale jest bezbarwny za malo slow i w ogole ...
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez kukaszr » 26 Wrz 2006, 23:20

PostUA:

jak dla mnie to jest zbyt kanciaty :|

przechodze zawsze na 2 z niemca za to anglik to co innego ;) ładne kształtne "okrągłe" słówka;d
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]