Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Niemiecki...

26 Wrz 2006, 19:55

Wlasnie teraz powinienem kuc na jutrzejszy sprawdzian z niemca, ale sie nie da...bo komp jest :D
a tak wogole to lubicie jezyk niemiecki? ja nienawidze kocham angielski!!
moze jakis inny?

nie wiem czy byl juz taki temat bo mnie dawno, dawno nie bylo a sprawdzac mi sie tez nie chce :D

znalazla sie juz zebra?

26 Wrz 2006, 20:11

ja nie lubie niemieckiego ale tego co w szkole uczą... :/ tak to nawet mi sie podoba :D ale zdecydowanie wole angielski 8)

tak na marginesie to czeski jest zaj...sty :D

26 Wrz 2006, 20:20

ja to mam w liceum alles klar i jade na gotowcach

26 Wrz 2006, 20:38

Niemiecki znam dosc dobrze bo mam rodzine w Szwajcari i jak bylem mlodszy to jezdzilem do nich na wakacje. Chociaż wszyscy mowią, że ang. jest latwiejszy bo jest bardziej logiczny to ja w nim nic logicznego nie widzie - "kali ma kali da" - po prostu dzicz i tyle, a niemiecki wszystko ładnie poukładane itp. prawie tak elegancki jak PL :D

A angielskiego tak naprawde zacząłem uczyć się w tym roku - sytuacja z zeszłego roku mnie do tego zmusiła(o wlos od poprawki;p) . Ale dobrze mi idzie - bo czytam duzo artow po ang - a to co jest w szkole to czarna magia, p. w czwartek mam kartkówke ze strony biernej i przewiduje ze nie zdam w tym roku ;p

26 Wrz 2006, 21:31

Fajnie ze w szwajcarji mowia czystym niemieckim :D

Niemiecki , beznadziejny , prostacki ,jak mozna najpierw wymawiac jednisci pozniej dziesietne ? :roll:
Ogolnie mi nie przeszkadza ,kwestia przyzwyczajenia,ale jest bezbarwny za malo slow i w ogole ...

26 Wrz 2006, 23:20

jak dla mnie to jest zbyt kanciaty :|

przechodze zawsze na 2 z niemca za to anglik to co innego ;) ładne kształtne "okrągłe" słówka;d
Wyślij odpowiedź