Wlasnie teraz powinienem kuc na jutrzejszy sprawdzian z niemca, ale sie nie da...bo komp jest a tak wogole to lubicie jezyk niemiecki? ja nienawidze kocham angielski!!
moze jakis inny?
nie wiem czy byl juz taki temat bo mnie dawno, dawno nie bylo a sprawdzac mi sie tez nie chce
Niemiecki znam dosc dobrze bo mam rodzine w Szwajcari i jak bylem mlodszy to jezdzilem do nich na wakacje. Chociaż wszyscy mowią, że ang. jest latwiejszy bo jest bardziej logiczny to ja w nim nic logicznego nie widzie - "kali ma kali da" - po prostu dzicz i tyle, a niemiecki wszystko ładnie poukładane itp. prawie tak elegancki jak PL
A angielskiego tak naprawde zacząłem uczyć się w tym roku - sytuacja z zeszłego roku mnie do tego zmusiła(o wlos od poprawki;p) . Ale dobrze mi idzie - bo czytam duzo artow po ang - a to co jest w szkole to czarna magia, p. w czwartek mam kartkówke ze strony biernej i przewiduje ze nie zdam w tym roku ;p
Niemiecki , beznadziejny , prostacki ,jak mozna najpierw wymawiac jednisci pozniej dziesietne ? Ogolnie mi nie przeszkadza ,kwestia przyzwyczajenia,ale jest bezbarwny za malo slow i w ogole ...