TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Niepokojące zachowanie kompa.

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Niepokojące zachowanie kompa.

Postprzez Stempel » 10 Maj 2011, 19:50

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

Na wstępie zaznaczam, że nie jestem specem od sprzętu komputerowego, nie obchodzi mnie zbytnio co w nim jest, jak działa... :o Wiem tylko, co to jest procesor, płyta główna itp. Czysta teoria.
Posiadam 10-letni komputer, ale po drodze z paroma modernizacjami. Niewiele dwa tygodnie temu miałem poważną (tak mi się wydaje - sądząc po wydanej kwocie :) ) awarię mojego komputera. Diagnoza brzmiała jednoznacznie: nawalił sprzęt (płyta gł.?). W efekcie wymieniono płytę główną (obecnie to Gigabyte GA-M68MT-S2), procesor (obecny to AMD Athlon II X2 250) i pamięć (obecna to DDR3 2GB Goodram). I było w porządku, komp przyspieszył itd. Ale od paru dni dzieje się znów coś niepokojącego. Zdarza się, że po włączeniu, za chwilę wszystko nagle zamiera. Nie działa myszka, żaden klawisz na klawiaturze... Nawet zegar "stanął". Choć wszystko na monitorze jest wyświetlone, nawet otwarta ostatnio strona www. Ale co z tego, jak nic nie mogę zrobić. Pomaga dopiero zupełny restart komputera. Po nim od nowa wszystko włączam, i jest ok, choć raz zdarzyło się, że ponownie zawiesił się... I znowu restart...
Co o tym sądzicie, co się dzieje, jaka jest Wasza rada?

Ps. Tylko nie piszcie "wskazówek" typu: kup nowy komputer... :P
Stempel
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Maj 2006, 12:56
Miejscowość: S-ko-Kam.

Re: Niepokojące zachowanie kompa.

Postprzez mateo8898 » 10 Maj 2011, 20:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

Podaj jeszcze model karty graficznej oraz markę i moc zasilacza, aby znać pełny konfig.

Podaj także screenshoty z HD Tune -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... _Tune.html z zakładek Health i Error Scan
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]