TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

nierozpoznane urzadzenie ti 89

Modele, obsługa, konfiguracja, akcesoria - TI

nierozpoznane urzadzenie ti 89

Postprzez lukas4 » 02 Cze 2007, 20:49

PostUA:


mam kalkulator ti89 titanium i ostatnio namieszalem na nim po odpaleniu ti connect patrzylem co i jak i przez przypadek dalem chyba restore i cos zaczlo aktualizowac na kalkulatorze po tej operacji nie moge polaczyc sie z kalkulatorem a po podlaczeniu go do usb wystepuje komunikat "nie rozpoznano urzadzenia usb, jedno z urzadzen usb podłaączonych do tego komputera nie dziala właściwie i system windows nie rozpoznaje go, sprobuj ponownie podłaczyć urzadzenie. jesli system windows nadal nie bedzie go rozpoznawal, zastap urzadzenie innym" co sie stalo i w jaki sposob to naprawic jesli ktos wie to prosze o pomoc w tej sprawie a dodam ze wyciaganie bateri i właczanie z (-) ) nic nie dalo:(
lukas4
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:33

Postprzez lukas4 » 02 Cze 2007, 22:03

PostUA:


przycyne poznalem wgralem sobie so 3.0 a mialem 3.10 teraz potrzebuje kabla silverlink pod ti89 zeby to zmienic wie ktos gdzie mozna dostac ten kabel we wrocku lub w necie??
lukas4
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:33

Postprzez kogutu » 10 Gru 2007, 00:43

PostUA:


Hej. Właśnie wpadłem na twój post i bardzo się z tego cieszę bo myślałem, że będę odosobnioną jednostką, ale jednak nie.Popełniłem ten sam błąd jak ty i omyłkowo wgrałem starszą wersje softu na nową :sad: Mam teraz pytanie czy wytrzysanołeś ten kabel Silver ?? Bo ja prze trząchałem necik i kifoza, tzn. wychodzi na to ze w polce jest on nie do dostania a zamawianie mi ze stanów sie jakoś nie widzi, choć w ostateczności zamówię bo to nie wyjdzie duży koszt. Ale najpierw pisze czy dostałeś go w Polsce zwłaszcza we wrocku bo tez jestem z wrocka. No i czy akuratnie owy kabel był wstanie pomóc na ów przypadek. Będę wdzięczny za Odp. Pozdrawiam
kogutu
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 18 Sie 2007, 12:53

Postprzez lukas4 » 10 Gru 2007, 01:05

PostUA:


kabel kupilem w stanach ale jakos dalej mam problem zeby zgrac nowy soft mozze to moja wina ale teraz bede probowal z nowu jak bede mial chwile czasu bo kompa zmienilem i moze pojdzie teraz:)
lukas4
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:33

Postprzez kogutu » 10 Gru 2007, 02:46

PostUA:


Aha. To jak ci sie uda wymienić soft to jak mógłbyś to daj cynk. I mam takie pytanie czy po zmianie softu była by możliwość odsprzedania owego kabla(co najwyżej jeśli nie, to czy w grę wchodziło by pożyczenie owego kabla? Pozdrawiam
kogutu
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 18 Sie 2007, 12:53

Postprzez adowol » 13 Mar 2008, 21:02

PostUA:


Mi się udało wymienić OS 3.00 na 3.10.
Potrzebny jest tylko silver cabel i Ti Connect.
Sama zmiana OSu niczym się nie różni od instalacji jakiego kolwiek programu na tym kalkulatorze.
adowol
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 23 Sty 2008, 23:51


Powróć do Hardware - TI

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników