Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Niesmiertelne Wirusy!

14 Mar 2010, 00:43

Witam. Przejdę do rzeczy. Pewnego dnia, grając w DOT'ę z kolegami wyskoczył mi czarny ekran z którym nie moglem nic zrobić. Po kilku próbach typu: Alt+TAB, Alt+Ctrl+Del itd., postanowiłem przyciskiem zrestartować komputer. Od tamtej pory uruchamia się on ponad 7min. W momencie gdy następuje bootowanie z HDD - jest czarny ekran przez około kilka minut. Dopiero po tym czasie następuje rozruch. Jednak to nie wszystko... po uruchomieniu Windowsa nie mam połączenia z internetem. Przeskanowałem cały komputer i wykryto mi m.in. wirusa o nazwie herss.exe. Po kilkukrotnym, całkowitym sformatowaniu i przeinstalowaniu Win XP - problem nadal pozostawał. Próbowałem nawet reset'ować BIOS'a (w sumie nie wiem po co), jednak nic to nie pomogło. Zrobiłem LOG'a w programie OTL (Próbowałem już coś naprawiać przy pomocy innych forumowiczów).

LOG z OTL: http://www.wklej.eu/index.php?id=d55a2349bc

Extras z OTL: http://www.wklej.eu/...p?id=390fbed000

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.

Re: Niesmiertelne Wirusy!

14 Mar 2010, 20:02

Nie przestawiaj wszystkiego na All. Zrób nowe logi wg. tej instrukcji -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754 oraz dorzuć log z GMER (przed uruchomieniem użyj Defoggera)

Logi wklejaj na wklejorg, bo wklej.eu je ucina.
Wyślij odpowiedź