TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nokia 2100 ustawienia fabryczne

Tematy związane z telefonią komórkową.

Nokia 2100 ustawienia fabryczne

Postprzez Yoo! » 15 Sty 2006, 22:35

PostUA:

mam taki problem, mam tą nokie, jestem drugim właścicielem, a problem polega na tym, że nie znam kodu zabezpieczającego przed przywróceniem ustawień fabrycznych, jak już napisałem, jestem drugim właścicielem i z tego co wiem to poprzedni nie ustawiał żadnego kodu na to, czy jest możliwe że kod jest już fabryczny ustawiony, jeśli tak to jaki on jest, może ktoś wie, z góry dzięki :D
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

2100

Postprzez judasz » 16 Sty 2006, 11:34

PostUA:

Osobiście tych kodów nietestowałem, ale powinny działać.

*#06# IMEI
*#2100# Wersja oprogramowania
##002# - pozwala na całkowite wyłączenie poczty głosowej.
*#7780# - przywraca ustawienia fabryczne (z pominięciem pamięci, języka i liczników)
*#746025625# (czyli *#sim0clock#) - żeby sprawdzić czy zegar SIM-a (SIM-Clock) można zatrzymać (SIM-Clock-stop czyli zatrzymywanie zegara SIMa to rodzaj trybu czuwania, który oszczędza akumulator)
*#92702689# (czyli *#war0anty#) -"kod gwarancyjny:" -trzeba wstukać jeden z następujących kodów:
6232 (OK) - wywietla miesiąc i rok produkcji (np. "0198")
7332 (OK) - wywietla datę ostatniej naprawy - jeli jest (np. "DATE NOT SAVED")
7832 (OK) - wywietla nabycia telefonu - jeli jest (np. "DATE NOT SAVED")
9268 (OK) - wywietla numer seryjny
37832 (OK) - ustawia datę nabycia telefonu w formacie MMRR (MM - miesiąc, RR - rok) - uwaga: można to ustawić tylko raz więc uważaj !!!
87267 (OK) - wywietla tekst "Confirm Transfer?" - być może służy to do rozszerzania wersji oprogramowania (?)
*#31# (dzwoń) - czy własny numer będzie przekazywany gdy się dzwoni? (działa nie u każdego operatora)
*#76# (dzwoń) - czy numer który odpowie na telefon (dokąd dzwonimy) będzie pokazany? (działa nie u każdego operatora)
*#77# (dzwoń) - czy własny numer będzie przekazywany gdy się odbiera rozmowę? (działa nie u każdego operatora)
*#33/35# (dzwoń) - dostaje się tekst "Service not active".
**31# (dzwoń) - twój numer nie będzie przekazywany gdy ty dzwonisz!
INSTALKI.pl - programy, spolszczenia, kodeki, antywirusy, nagrywanie, komunikatory,
pełne wersje gier, odtwarzacze, tworzenie muzyki, p2p, tv player, ...

Ludzie cię oszukują, klamią, zostawiają, zmieniają się, a 100 kg jest zawsze 100 kg !
Awatar użytkownika
judasz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 25 Lut 2005, 15:19
Miejscowość: Żagań

Postprzez hrydziu » 16 Sty 2006, 13:42

PostUA:

Jesli chodzi o kod zabezpieczajacy to standardowy 12345 wiec moze sprobuj tego
O żesz ku**a jego w d**ę pie*****na sku****ska mać - powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...
Awatar użytkownika
hrydziu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Maj 2004, 21:38

Postprzez Yoo! » 16 Sty 2006, 17:30

PostUA:

dzięki wam, użyłem kodu 12345, zadziałał, nie chciałem używać tych wcześniejszych kodów, bo miałem kiedyś Siemensac62 i właśnie przez takie kody mi sie zjeba* :) ale też sie pewnie przydają, wielkie dzięki :D pozdro
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników