Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Nokia 2100 ustawienia fabryczne

15 Sty 2006, 22:35

mam taki problem, mam tą nokie, jestem drugim właścicielem, a problem polega na tym, że nie znam kodu zabezpieczającego przed przywróceniem ustawień fabrycznych, jak już napisałem, jestem drugim właścicielem i z tego co wiem to poprzedni nie ustawiał żadnego kodu na to, czy jest możliwe że kod jest już fabryczny ustawiony, jeśli tak to jaki on jest, może ktoś wie, z góry dzięki :D

2100

16 Sty 2006, 11:34

Osobiście tych kodów nietestowałem, ale powinny działać.

*#06# IMEI
*#2100# Wersja oprogramowania
##002# - pozwala na całkowite wyłączenie poczty głosowej.
*#7780# - przywraca ustawienia fabryczne (z pominięciem pamięci, języka i liczników)
*#746025625# (czyli *#sim0clock#) - żeby sprawdzić czy zegar SIM-a (SIM-Clock) można zatrzymać (SIM-Clock-stop czyli zatrzymywanie zegara SIMa to rodzaj trybu czuwania, który oszczędza akumulator)
*#92702689# (czyli *#war0anty#) -"kod gwarancyjny:" -trzeba wstukać jeden z następujących kodów:
6232 (OK) - wywietla miesiąc i rok produkcji (np. "0198")
7332 (OK) - wywietla datę ostatniej naprawy - jeli jest (np. "DATE NOT SAVED")
7832 (OK) - wywietla nabycia telefonu - jeli jest (np. "DATE NOT SAVED")
9268 (OK) - wywietla numer seryjny
37832 (OK) - ustawia datę nabycia telefonu w formacie MMRR (MM - miesiąc, RR - rok) - uwaga: można to ustawić tylko raz więc uważaj !!!
87267 (OK) - wywietla tekst "Confirm Transfer?" - być może służy to do rozszerzania wersji oprogramowania (?)
*#31# (dzwoń) - czy własny numer będzie przekazywany gdy się dzwoni? (działa nie u każdego operatora)
*#76# (dzwoń) - czy numer który odpowie na telefon (dokąd dzwonimy) będzie pokazany? (działa nie u każdego operatora)
*#77# (dzwoń) - czy własny numer będzie przekazywany gdy się odbiera rozmowę? (działa nie u każdego operatora)
*#33/35# (dzwoń) - dostaje się tekst "Service not active".
**31# (dzwoń) - twój numer nie będzie przekazywany gdy ty dzwonisz!

16 Sty 2006, 13:42

Jesli chodzi o kod zabezpieczajacy to standardowy 12345 wiec moze sprobuj tego

16 Sty 2006, 17:30

dzięki wam, użyłem kodu 12345, zadziałał, nie chciałem używać tych wcześniejszych kodów, bo miałem kiedyś Siemensac62 i właśnie przez takie kody mi sie zjeba* :) ale też sie pewnie przydają, wielkie dzięki :D pozdro
Wyślij odpowiedź