Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Nokia E50 vs Samsung D900i

06 Lut 2008, 18:58

Mam do wyboru któryś z tych telefonów kupić i nie mogę się zdecydować... Tak jeden, jak i drugi mają plusy i minusy. A co myślą forumowicze? Najbardziej by mi zależało na opiniach użytkowników tych telefonów.

Zapraszam do dyskusji ;)

06 Lut 2008, 22:39

Jeśli zależy ci tylko na parametrach to bierz D900, (3,15 mpix a E50 1.3) jeśli zależy ci na funkcjonalności to bierz E50. E50 ma Symbiana s60 3 edycji i można zainstalować bardzo dużo ciekawych programów które zwiększają możliwości telefonu. Ja bym wziął E50 ale wybór należy do ciebie :wink:

07 Lut 2008, 12:48

Hmm... Aparat nie jest dla mnie najważniejszy ;) Coś tam w komentarzach wyczytałem, że ten Samsung delikatny... No i ten Symbian w Nokii oczywiście na +. A co do tych programów to jakie np.?

07 Lut 2008, 17:10

IR Remote - Pilot w komórce (sterujesz tv, hi-fi, dvd, itp...)
Smart Movie - Odtwarzanie fimów avi w dobrej jakości
Jeszcze można kogoś przez bluetooth zahackować, emulować nintendo, gameboya, otwierać i edytować pliki pakietu office (dobre na sciągę), czytać pdf-y, można odpalić nawigację gps. Są też takie programy jak gg, skype, klient ftp , klient sieci torrent itp...
Dużo tego jest. Zajrzyj na moją stronkę :wink:
Ostatnio edytowany przez JEDREK 07 Lut 2008, 20:09, edytowano w sumie 3 razy

07 Lut 2008, 19:52

Ja również wybrał bym NOKIE. Osobiście nie posiadam takiej ani nie posiadałem, ale znam osoby które ją mają i są zadowolone, a do tego tak jak pisał JEDREK, można dodać super programy. A dodam jeszcze że dość długo trzyma bateria.

07 Lut 2008, 20:16

Niektórzy "znafcy" twierdzą, że symbian = zawiecha. Jeśli myśli się co się instaluje i potrafi się zarządzać uruchomionymi procesami to żadnej zawiechy nie ma. Ja mam N73 ME - jest to już mój drugi telefon z symbianem i jestem zadowolony (choć bateria słabo trzyma. W e50 powinna trzymać około 4 dni). Już nigdy nie wrócę do zwykłych telefonów wolę smartphony :lol:

07 Lut 2008, 21:25

Czyli mówisz, że nawigację odpale na tej Nokii?

07 Lut 2008, 21:40

Musisz mieć moduł gps :x . Można też przez gprs

08 Lut 2008, 17:01

Dzięki za wszystkie informacje, raczej wezmę Nokie :)
Wyślij odpowiedź