Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

nokia N80

28 Sty 2008, 18:08

witam mam pare pytań kupiłem niedawno N80 lecz bez kabla usb ,wiec czy moge przez bluetootha zrobic jakieś aktualizacje ,bo poprzedni właściciel tego nie robił ,czy jest taka możliwość i jak ??? dziękuje pozd.

29 Sty 2008, 17:04

jeśli chodzi ci o aktualizację oprogramowania to przez bt się nie da musisz mieć kabel ( CA-53 ). Kabel jest bardzo przydatny jeśli masz kartę pamięci z zapisem 10 mb/s to przesyłanie danych będzie z prędkością 800 KB/S podczas gdy przez bluetooth 64 KB/S

30 Sty 2008, 12:49

witam wielkie dzięki Jedrek ,a jeszcze jedno pytanie mam tylko bluetootha no i niewiem kaj mam kopiować pliki tam gdzie zdjecia to wiem ,ale np .z końćóką sis.? gdzie to mam dać ,bo tam są ikonki no i do której ?pozd.

30 Sty 2008, 14:29

Wrzucaj do głównego. Jeśli masz kartę pamięci to pojawi się Folder gdzie będzie C: I E:. Gra zapisze się w wiadomościach i tak będziesz ją mógł ja zainstalować. Można wrzucić też do dowolnego folderu a póżniej otworzyć przez menedżer plików. Nie rozpakowuj plików .sis

31 Sty 2008, 21:09

dziekuje ci bardzo jedrek ,ale jeszcze jedno znalazłem program fscaller60_en to ten któr umozliwia dodanie tapety na cały ekran ale nie unie go zainstalowac rozpakowany niewidzie i zapakowany ,moze to zły program do n80 ,jaki ty byś proponował i jak go zainst. dzieki pozd. :) :wink:

01 Lut 2008, 20:23

JEDREK napisał(a):jeśli chodzi ci o aktualizację oprogramowania to przez bt się nie da musisz mieć kabel ( CA-53 ). Kabel jest bardzo przydatny jeśli masz kartę pamięci z zapisem 10 mb/s to przesyłanie danych będzie z prędkością 800 KB/S podczas gdy przez bluetooth 64 KB/S

i tutaj sie mylisz do do aktualizacji. Posiadam nokie n80 i moge aktualizowac softa przez bt wystarczy pobrac program i przez niego podłaczyc sie pod telefon za pomoca urządzenia BLUETOOTH w komputerze. A przez kabel jest to dosyc latwiejsze i szybsze jak i przesylanie plikow. Wybierajac tryb "pamięć masowa" uzyskujemy max transwer kopiowania na kartę pamięci z naszego komputera u mnie dochodzi to do 900KB/s.

a do co Twojego pytania andre1981 pliki .sis są pod symbiana 60 w wersji2(s60v2) a N80 posiada SYMBIAN 60 wersje 3 (s60v3rd. Gdzie format pliku *.sisx) jednakże niektóre aplikacje *.sis chodzą na n80.A wrzucasz je do folderu najlepiej oddzielnego niż obrazki,filmy,muzyka gdyż możesz nie znaleźć aplikacji do zainstalowania.Jak ktoś Ci wyślę dźwięk zapisz go na karcie i wejdź w manadżer plików/dzwięki/dzwięki cyfrowe i przenieś go do folderu dzwięki dzięki temu będziesz mógł dodać je do playlisty wszystkich utworów a nie zostaną one zapisane w fonotece

01 Lut 2008, 21:14

witam no dziękuje no ale jaki np ten program ? no a jak z tym programem do tapety na cały ekran bo ten moj nieda sie zainstalować nawet w osobnych folderach ,może poszukać inny ? dziekuje pozd. aha a jeszcze śćiągłem nawe tematy ale wygasły cerfetykat i nie idzie zaistalować co na to poradzić? dzieki

01 Lut 2008, 23:00

bt wystarczy pobrac program i przez niego podłaczyc sie pod telefon za pomoca urządzenia BLUETOOTH w komputerze
To może byś nas oświecił co to za program. Ja miałem na myśli Nokia Software Updater i tam bez kabla nie da rady. A po za tym soft wgrywał by się około godzinę a przez kabel idzie 5 min. Jeśli certyfikaty wygasły wystarczy cofnąć datę w telefonie (np o pół roku). Wrzuć tematy do dowolnego folderu i później odpalasz je przez systemowy menedżer plików.

02 Lut 2008, 00:45

andre1981 napisał(a):witam no dziękuje no ale jaki np ten program ? no a jak z tym programem do tapety na cały ekran bo ten moj nieda sie zainstalować nawet w osobnych folderach ,może poszukać inny ? dziekuje pozd. aha a jeszcze śćiągłem nawe tematy ale wygasły cerfetykat i nie idzie zaistalować co na to poradzić? dzieki

Podłaczasz się Nokia PC SUITE za pomocą bt a wgrywasz softa Nokia Soft Aktualizer czy jakoś tak dokładnie nie pamiętam. A co do wygaśnieciu certyfikatu cofnij date w telefonie i wgraj pliki wtedy pójdzie Ci elegancko. A co do programu, dzięki któremu masz tapete na całym ekranie hmm... nie patrzyłem tego jeszcze Podeślij mi Swoją wersje na mail [email protected] ew. napisz na GG 9555485 (tylko odrazu napisz w czym sprawa i nie wysyłaj na początku żadnego linku) wtedy zobaczę co jest nie tak wyślę Ci instrukcję jak zainstalować ten program ew. dobrą stabilną wersje programu

02 Lut 2008, 20:03

Jeśli chcesz ustawić tapetę na cały ekran to przyda ci się program
Theme DIY.

02 Lut 2008, 21:13

wielkie dzięki JEDREK i Spalek wszystko chodzi jak ma być !!!,działa mi ten prog.theme diy tylko musze go jeszcze opanować ale to sie zrobi ,narazie dzieki jak by co to bende jeszcze pisał pozd.

07 Sie 2008, 20:37

witam jest moze jakiś programik zeby sobie zrobić własny nowy temat chodzi mi o ikony bo w tamtym porogranie sa tylko pieski do wyboru hehe pozd.

14 Sie 2008, 20:28

Jest... nazwy nie pamiętam. Chociaż pewno można też podmienić pliki jakoś od ikon... Poszukaj programów do zmieniania ikon w nokii ;)) napewno coś znajdziesz
Wyślij odpowiedź