TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Noob składa kompa proszę o pomoc!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Noob składa kompa proszę o pomoc!

Postprzez Kuniaq » 09 Lis 2007, 17:49

PostUA:

Więc stało się dzisiaj postaram się złożyć komputer do kupy i proszę o pomoc szanownych forumowiczów tak więc
Kupiłem płytę główną http://allegro.pl/item260448852__msi_ms ... gwar_.html
razem z procesorem P4 2.26g 512 mb ramu dysk 40 zasilacz 350 i paste na procesor k grafiki itp
Teraz pytania na poniższym screenie widać punkty 1 i 2
http://img230.imageshack.us/img230/5619/mobo1ii3.jpg z tego co wiem punkt 2 jest standardowym wejściem od zasilacza lecz nie jestem pewien co do punkty 1 czy muszę podłączyć punkt 2 czy 1 czy może oba do zasilacza? czy smarowanie procesora pastą Spire wymaga smarowania grubego czy też delikatnie posmarować głowę gdzie się będzie stykał z radiatorem? na co mam uważać podczas składania tego wszystkiego do kupy? około 20.00 zacznę to składać więc mam nadzieje na wiele profesjonalnych rad dzięki dodam że wiem że owy procesor itp nie są nowej generacji itp ale prawdę mówiąc dla mnie wystarczy
Kuniaq
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Lis 2007, 20:53

Postprzez 1jaa » 10 Lis 2007, 00:18

PostUA:

Punkt pierwszy jest to zasilanie procesora - tak podłącz je! Punkt drugi jest to zasilanie płyty głównej (wtyczna 20 albo 24 pinowa) jak jej nie podłączysz to kompa nie włączysz chyba logiczne(coś wkońcu musi zasilać tą płytę) Na rdzeń procesora daj na środku kapkę pasty tak żeby po założeniu radiatora pasta rozeszła się po rdzeniu. Delikatnie zakładaj radiator z coolerem, zeby nie uszkodzić procesora.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez Kuniaq » 10 Lis 2007, 09:38

PostUA:

No i wszystko jasne dziękuje
Kuniaq
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Lis 2007, 20:53

Postprzez Mac » 10 Lis 2007, 16:16

PostUA:

Ta kapka pasty ma być maksymalnie wielkości ziarnaka grochu!!! Nie za wiele. I pamiętaj po złożeniu ściagasz speed fana i sp2004 i jak temp przekroczy 80c to jest coś źle. A po 2h powinna spaść do poniżej 60c.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]