przez santana34444 » 30 Mar 2008, 22:38
UA:
Te płyty nawet specyfikacje mają bardzo dobre ale ja nie osobiście nie gustuje w firmowych płytach takich jak asus czy gigabyte. Z własnego doświadczenia zauwarzyłem że te mniej znane firmy wytrzymują dłużej. Przdtem miałem soltecka pod socket A a mój kumpel gigabyta pod socket a. Mój soltek pracuje do dziasiaj ale ma go moja siostra, a mój kumpel dwa razy musiał płytę reklamować a raz zmienić bo gwarancja upłynęła. Teraz mam tego ECS K8.6100 Geforce i jest świetny. Myślę że nie warto infestować w bardziej znane płyty główne bo nie są one wcale lepsze od tych mniej znanych. Dlatego najlepszym rozwiązaniem było by kupienie tego ECS lub wydać trochę więcej i kupić tego ABITA na którego w przyszłości położysz Pheonema. Zresztą kup jak uważasz lub znowu poczekaj na Maca on ci doradzi jaka najlepsz płya pod AM2. CO do pamięci to proponuje OCZ, Patrioty lub Geile-żadnych Kingstonów lub Goodramów. Sam mam goody i nie jestem z wydajności zadowolony. Po zmianie kompa nie odczuwam róźnicy między moim starym kompem sprzed 6 lat a moim nowym który ma 3 miesiące a samych ramów mam 6 razy więcej nież w starym kompie.