Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
30 Mar 2008, 16:20
MOBO DFI Blood Iron P35-T2RL 339zł
CPU Intel E2160 BOX 199zł
RAM OCZ Platinum rev.2 2x1GB 800MHz 160zł
700zł
Ostrzegam, sprzedawca jak zobaczy ta płyte zwykle ma oczy wielkie ze zdumienia i pyta sie co to za obudowa albo coś takiego. Więc go uświadom delikatnie że to płyta główna zacnej firmy DFI.
30 Mar 2008, 21:44
Mac, dzieki za rade ale pozostane przy Athlonie....
Co do płyty to czy mogłaby byc ta ?? PLYTA GLOWNA ASUS M2A-VM HDMI AMD 690G SATA2 RAID
ew ta ASUS M2N-E nForce 570 ultra AM2
Procek zamawian na allegro a płytę kupię w sklepie i takie podałem jakie tam mają w apollo w rzeszowie, może się zgodzą założyć procek gratis ^^
Jeśli chodzi o ramy to zostac przy tych OCZ Platinum rev.2 2x1GB 800MHz 160zł
czy moze jakies good ramy tanie
czy moze cos takiego GEIL 2x1GB DDR2 PC800 CL5-5-5-15 DUAL 800Mhz
co z ramu jest w miare godne polecenia?
30 Mar 2008, 22:38
Te płyty nawet specyfikacje mają bardzo dobre ale ja nie osobiście nie gustuje w firmowych płytach takich jak asus czy gigabyte. Z własnego doświadczenia zauwarzyłem że te mniej znane firmy wytrzymują dłużej. Przdtem miałem soltecka pod socket A a mój kumpel gigabyta pod socket a. Mój soltek pracuje do dziasiaj ale ma go moja siostra, a mój kumpel dwa razy musiał płytę reklamować a raz zmienić bo gwarancja upłynęła. Teraz mam tego ECS K8.6100 Geforce i jest świetny. Myślę że nie warto infestować w bardziej znane płyty główne bo nie są one wcale lepsze od tych mniej znanych. Dlatego najlepszym rozwiązaniem było by kupienie tego ECS lub wydać trochę więcej i kupić tego ABITA na którego w przyszłości położysz Pheonema. Zresztą kup jak uważasz lub znowu poczekaj na Maca on ci doradzi jaka najlepsz płya pod AM2. CO do pamięci to proponuje OCZ, Patrioty lub Geile-żadnych Kingstonów lub Goodramów. Sam mam goody i nie jestem z wydajności zadowolony. Po zmianie kompa nie odczuwam róźnicy między moim starym kompem sprzed 6 lat a moim nowym który ma 3 miesiące a samych ramów mam 6 razy więcej nież w starym kompie.
31 Mar 2008, 16:19
Santana zamilcz... okatowanie kogoś płytą marki ECS nie jest miłe. Natomiast ABIT jest znaną i bardzo dobrą firmą. Tylko że nie wszyscy o tym wiedzą.
Z tych co podałes to m2ne.
31 Mar 2008, 17:02
Mac nie denerwuj się. Kolega prosił co bym mu polecił to nie kantuje i polecam mu płytę marki ECS. Wiem że nie jest może to jakas super firma bo o tym mówi sama cena ale ja jestem z mojej płyty zadowolony więc poleciłem mu taką samą. Ale mimo wszystko dałem mu do wyboru ECS albo Abit który też uważam za bardzo dobry. Wybór pozostawiłem jemu lub miał czekać aż ty pojawisz się na forum. Uważam że jesteś bardziej obeznany w temacie. W każdym razie słuchaj rad Maca to dobrze na tym wyjdziesz.