TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nowy monitor Samsung p2270hd - konfiguracja

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Nowy monitor Samsung p2270hd - konfiguracja

Postprzez Pablo Abruzzi » 26 Cze 2010, 11:33

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/533.4 (KHTML, like Gecko) Chrome/5.0.375.70 Safari/533.4

Witajcie

Mam spory problem, otóz kupiłem sobie nowy monitor do PC, wcześniej miałem podstawowy, mały. Teraz mam panoramiczny 22 cale itd. ogólnie znacznie większy, ale mam problem ze skonfigurowaniem go. Kilka gier jakie miałem śmigały mi na starym monitorze bez problemu, bo sam komp jest OK, ale mimo zwiększonej rozdzielczości na nowym niektóre z nich głupieją - brakuje im stabilności. Weźmy FIFE 09 - kiedy podaje do przodu to gdy kamera sie przesuwa obraz się tak jakby zamazuje dopiero gdy piłka dojdzie stabilizuje się i jest OK. Ustawiłem najlepszą rozdzielczość dla tej gry, moje pytanie brzmi: Jak ustawić stabilność tego monitora? Pełna nazwa to: samsung p2270hd.

Proszę o pomoc.
Będę baardzo wdzięczny :)
Pablo Abruzzi
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Sie 2009, 18:43

Re: Nowy monitor

Postprzez dawid02pl » 28 Cze 2010, 19:54

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100625 Firefox/3.6.6

Monitor powinien chodzic na optymalnej dla niego rozdzielczosci , mozliwe ze problem tkwi w pccie ( wieksza rozdzielczosc wieksze wymagania )
dawid02pl
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Lip 2007, 22:49

Re: Nowy monitor

Postprzez Mac » 29 Cze 2010, 11:42

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100625 Firefox/3.6.6

Zainstaluj najnowsze sterowniki od karty graficznej. Niektóre gry gryzą się z panoramami ale FIFA 09 raczej się do nich nie zalicza.
Możliwe też iż to co opisujesz jest jednym z efektów zawartych w grze. Poza tym większa rozdzielczość wymusza znacznie więcej obliczeń na karcie graficznej, więc spadek FPSów jest normalna sprawą.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników