Od prawie roku standardowo raz na miesiac miałem kontakt z Bok Netia w celu ustalenia przyczyny braku internetu u mnie w domu. Po wielu próbach i trafieniu w końcu na osobę kompetentną udało się odzyskać normalny dostęp do internetu. Pan z Netii zresetował serwer i wszystko grało.
Od tygodnia problem się znów pojawia tym razem jednak mam ciągle przerwy w łączu, raz jest, raz nie ma.
Po dzisiejszym telefonie dowiedzialem się, że u nich jest wszystko w porządku i dowiedziałem się też,że może to być wina mojego przestarzałego routera jakim jest Asmax 1004g. Nie mam już siły i nerwów na rozmowy z nimi, muszę niestety wytrzymać jeszcze rok, ale może spróbuję faktycznie wymienić ten router..................i tu pojawia się moje pytanie,potrzebuję routera do domowej sieci wifi na internet z Netii, moja taryfa to Max10.
Czy musze skorzystać z sprzętu jaki oferuje Netia czyli na chwilę obecną jest to chyba Netia Spot za 150zl* czy lepiej wziąść coś co może mi posłużyć do korzystania z internetu również z innych firm.
Nie znam się kompletnie na tego typu sprzęcie, zawsze dostawałem gotowe urządzenia pod danego dostawcę dlatego też prozzet Was o pomoc przy wyborze,pozdrawiam

*mogłem mieć nowy modem przy zakladaniu nowej umowy rok temu za 50zl, ale niestety nikt nie poinformował mnie o tym fakcie, że w ogóle istnieje taka możliwość, a dzisiaj dowiedziałem się, że nie mają obowiązku informować o tym , nieźle co