przez skylinegtr » 20 Maj 2006, 18:42
UA:
Witam wszystkich , zwracam sie prośbą do was o porade. Chciałem złożyc sobie nowego kompa , ale ze technika sporo poszła w przód zaczełem sie gubić przy parametrach części. Na początek chciałem sie spytać jaka jest różnica międzi prockiem dwurdzeniowym a jedno ?? Chciałem kupic sobie P4 3.4 , ale kumpel powiedział mi ze lepiej będzie smigać 3.0 na dwóch rdzeniach ( 64 bity co kolwiek to znaczy ) Co do grafiki jakiegos GF 7300 lub nowszy ( 256 bit i 256 mb ). Teraz ram. Lepiej w jednej kosci czy dwóch?? Jakiej firmy polecacie?? Słyszałem ze mozna nawet wentylatorki na ram wrzucic zeby lepiej chodził. Czy płyta główna ma górną granice pamięci jaką moze wykorzystać?? Co do płytki głównej , jaką polecacie?? Chodzi mi o konkretną marke , nawet model jesli jestescie zorientowani. Pozatym czy stary twardziel będzie dobrze współpracował z nowszą technologią?? Słyszałem o wtyczkach sata które mogą juz nie pasowac do starszego twardziela. Z góry dzięki wszystkim za fatyge i pomoc!!
P.S Moge powrzucac linki czesci które mam na oku??
![Razz :razz:](https://forum.instalki.pl/images/smilies/icon_razz.gif)
:
Straights sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. But it's the most exciting way. - Keiichi Tsuchiya
Oo\__/oO
Skyline is the limit......