TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Obraz do góry nogami

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Obraz do góry nogami

Postprzez monde » 14 Kwi 2006, 20:12

PostUA:


Mam problem , ponieważ niektóre filmy odtwarzają mi się do góry nogami i miedzy innymi obraz z karty tv. Podobno to wina kodekow k-lite codec ktore sie wzajemnie gryza i przez to tak wychodzi, ale po odinstalowaniu nadal tak mam widocznie pozostalo cos po tej paczce kodekow. Co zrobic zeby ten obraz nie byl do gory nogami????

Prosze pomozcie
monde
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączenie: 14 Kwi 2006, 20:08

Postprzez Chief » 14 Kwi 2006, 20:32

PostUA:


troche bez sensu by to było gdyby kodeki w jednym paku gryzłyby sie ze soba! nie wydaje ci sie ????

w tray odpala ci sie taka zielona strzałka i jezeli masz ustawione flipped picture to obraz bedzie do góry nogami.

ustaw na orginal i wszystko bedzie okej.


pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez monde » 14 Kwi 2006, 20:40

PostUA:


MOzesz jasniej?

Ale to wytlumacz mi czemu zanim zainstalowalam k-lite codec to bylo wprozadku?
w jakim trayu ? Moglbys jasniej to objasnic :)
monde
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączenie: 14 Kwi 2006, 20:08

Postprzez Chief » 14 Kwi 2006, 20:57

PostUA:


tray to jest te miejsce obok zegarka.
jak odpalasz film to powinna wyskoczyc ci zielona strzałka zwrócona w lewa strone ( ale nie zawsze ) klikasz na nia i odpala ci sie okno ``kodeków ``
w zakładce misc odznaczasz
flip picture vertically i po problemie.

albo jenorazowe zmienienie obrazu to :
- prawym na zielona strzałke i tak postepuj tak jak mówiłem w poscie wczesniej!!

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez niunka » 14 Kwi 2006, 20:58

PostUA:


Tray-prawy dolny rog monitora,male ikonki.Jak masz zielona strzalke podczas odtwarzania filmow tzn ze wlancza sie codek vobsub mozesz zrobic tak jak napisal Chief albo odinstalowac kodeka.

Chief moga sie gryz kodeki z jednej paczki,zaznacz wszystkie i zobaczysz co sie bedzie dzialo.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez monde » 14 Kwi 2006, 21:00

PostUA:


NO ale jest problem ze nie ma tej strzalki... i to glownie ogladajac tv przez karte tv na kompie mam odwrocony obraz... a u brata karta byla montowana dzialalo wiec jak pozbyc sie calkowicie tych kodekow. .. :( kurde juz sobie nie moge z tym poradzic :(
monde
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączenie: 14 Kwi 2006, 20:08

Postprzez Chief » 14 Kwi 2006, 21:03

PostUA:


no w sumie niuńka masz racje ale poco instalowac calego pak :D :D :D :D!!

to jest raczej zbyteczne!!
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez monde » 14 Kwi 2006, 21:07

PostUA:


No ale jak teraz na to zaradzić?
monde
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączenie: 14 Kwi 2006, 20:08

Postprzez Hpest » 14 Kwi 2006, 21:14

PostUA:


Odwróć monitor do góry nogami :)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1568
Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez monde » 14 Kwi 2006, 21:22

PostUA:


Dzieki za rade ale ten tekst jest jak odgrzewany kartofel 8) :D macie inne pomysly ?:>
monde
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączenie: 14 Kwi 2006, 20:08

Postprzez Hpest » 14 Kwi 2006, 22:32

PostUA:


No i co w związku z tym :P Odwróć monitor i po problemie :)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1568
Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez monde » 15 Kwi 2006, 10:47

PostUA:


Ale ja szukam pomocy na poważnie. Wie ktoś jak temu zaradzić?
monde
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączenie: 14 Kwi 2006, 20:08

Postprzez Hpest » 15 Kwi 2006, 11:47

PostUA:


Nigdy nie miałem takiego problemu ale radzę usunąć Ci zbędne kodeki, a nawet wszystkie, oczyścić rejestr i zainstalować Nowe Nie wiem czy to coś da, ale warto spróbować.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1568
Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez monde » 15 Kwi 2006, 12:19

PostUA:


Mysle , ze to by cos dalo , ale czyszczenie w rejestrze bedzie trudne bo czesto cokolwiek instalujemy tworzy pliki o mylnej nazwie , ktora nie zawsze jest taka jak nazwa programopw czy kodekow... dlatego skad mam wiedziec co kasowac w rejestrze?
monde
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączenie: 14 Kwi 2006, 20:08

Postprzez Hpest » 15 Kwi 2006, 12:25

PostUA:


Program nie kasuje programów, lecz pozostałości po nich, więc nie ma się czego obawiać, sam programik jest czytelny, przejżysty i po polsku, więc i obsługa nie sprawi Ci problemów.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1568
Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Następna

Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]