Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
08 Lut 2005, 11:58
podlaczylem pc do telewizora i wszystko jest ok (obraz i dzwiek). tylko nie mam obrazu jak wlaczam film albo teledysk przez windows media player (a takze przez inne playery). nie wiem czy mozna to naprawic. jakies sugestie?
mam karte ati.
08 Lut 2005, 14:08
To chyba normalna sytuacja - trzeba przelaczyc obraz na TV - powninna byc taka opcja (w ustawieniach): - praca obydwu ekranow, tylko telewizora lub tylko monitora - by ogladac filmy tylko na telewizor ma byc wysylany sygnal.
08 Lut 2005, 14:14
Należy ustawić TV jako EKRAN PODSTAWOWY i powinno działać. Wtedy obraz np. z filmów bedziesz miał tylko na TV.
08 Lut 2005, 14:34
Ustaw w ustawieniach wyświetlania typ wysyłania obrazu na KLONOWANIE, tak żeby obraz był klonowany z monitora na TV. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa u ciebie bo ja mam sterowniki nVidia.
09 Lut 2005, 05:14
no tak tylko ja nic takego nie mam w utawieniach. mam win xp a nie ma sterownikow na ta karte pod xp-eka. nie ma jakiegos innego sposobu? bo przeciez systemu nie bede zmienial. karta to ati mobility 128
09 Lut 2005, 21:12
a probowales instalowac ATI Catalyst ?? to sa chyba sterowniki do wszystkich kart opartych na chipsetach ATI
11 Lut 2005, 20:08
z tego co sie orientuje to jest to karta adresowana do noteboków dlatego raczej pod xp znaleźć ci sterowniki do tego będzie ciężko - najprostsze rozwiązanie zmienić systema ewentualnie klepać o pomoc do COMPAQa albo HP (na to samo wychodzi bo połączyli) i molestować ich o stery do tej karty
jest jeszcze jedna opcja - czasochłonna i troszke niebiezpieczna dla karty
testować inne sterowniki jaki ci podlezom pod ręke (jednak nie zalecam tego bo możesz usmarzyć karte)
19 Lut 2005, 12:30
sugeruje jeszcze spróbować program TvTool np z tąd
http://www.internetstandard.com.pl/ftp/ ... 9.6.4.html może zadziała ale ja tez korzystam ze sterowników nVidia pozdro
19 Lut 2005, 13:57
Tak jak wyzej Proponuje tesz Tv Tool jezeli niezadziala to musisz w karcie ustawic
24 Lut 2005, 19:15
dzięki już działa. zmienilem os na 2000 i po problemie