Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

obraz z pc na tv

08 Lut 2005, 11:58

podlaczylem pc do telewizora i wszystko jest ok (obraz i dzwiek). tylko nie mam obrazu jak wlaczam film albo teledysk przez windows media player (a takze przez inne playery). nie wiem czy mozna to naprawic. jakies sugestie?
mam karte ati.

re: obraz z pc na tv

08 Lut 2005, 14:08

To chyba normalna sytuacja - trzeba przelaczyc obraz na TV - powninna byc taka opcja (w ustawieniach): - praca obydwu ekranow, tylko telewizora lub tylko monitora - by ogladac filmy tylko na telewizor ma byc wysylany sygnal.

08 Lut 2005, 14:14

Należy ustawić TV jako EKRAN PODSTAWOWY i powinno działać. Wtedy obraz np. z filmów bedziesz miał tylko na TV.

08 Lut 2005, 14:34

Ustaw w ustawieniach wyświetlania typ wysyłania obrazu na KLONOWANIE, tak żeby obraz był klonowany z monitora na TV. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa u ciebie bo ja mam sterowniki nVidia.

09 Lut 2005, 05:14

no tak tylko ja nic takego nie mam w utawieniach. mam win xp a nie ma sterownikow na ta karte pod xp-eka. nie ma jakiegos innego sposobu? bo przeciez systemu nie bede zmienial. karta to ati mobility 128

09 Lut 2005, 21:12

a probowales instalowac ATI Catalyst ?? to sa chyba sterowniki do wszystkich kart opartych na chipsetach ATI

11 Lut 2005, 20:08

z tego co sie orientuje to jest to karta adresowana do noteboków dlatego raczej pod xp znaleźć ci sterowniki do tego będzie ciężko - najprostsze rozwiązanie zmienić systema ewentualnie klepać o pomoc do COMPAQa albo HP (na to samo wychodzi bo połączyli) i molestować ich o stery do tej karty
jest jeszcze jedna opcja - czasochłonna i troszke niebiezpieczna dla karty
testować inne sterowniki jaki ci podlezom pod ręke (jednak nie zalecam tego bo możesz usmarzyć karte)

19 Lut 2005, 12:30

sugeruje jeszcze spróbować program TvTool np z tąd
http://www.internetstandard.com.pl/ftp/ ... 9.6.4.html może zadziała ale ja tez korzystam ze sterowników nVidia pozdro

19 Lut 2005, 13:57

Tak jak wyzej Proponuje tesz Tv Tool jezeli niezadziala to musisz w karcie ustawic :!:

24 Lut 2005, 19:15

dzięki już działa. zmienilem os na 2000 i po problemie
Wyślij odpowiedź