TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Odpalanie GPU 3D i komputer wyłącza się od razu

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Odpalanie GPU 3D i komputer wyłącza się od razu

Postprzez ferragamo21 » 14 Lut 2015, 14:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/40.0.2214.111 Safari/537.36


Witam ponownie.
Jako, że poprzedni temat troszkę padł to już spieszę z kolejnym problemem do rozwiązania :) Zamontowałem w swoim blaszaku: AMD Phenom II X4 965 3,4GHz, 8GB DDR3, Chieftec 650W kartę Radeon R9 290X no i jak tylko tknę jakieś testy 3D to od razu komputer się wyłącza. Trzeba potem na sekundę odłączyć całe zasilanie i znów włącza się bez problemu. Robiłem test OCCT na CPU i pod 100% obciążenia nic, zero błędów, zakrztuszenia, wszystko pięknie. Tylko klikam przycisk ON na ekranie testu GPU 3D i komp cisza, z miejsca w ułamku sekundy jest wyłączony. Czy da się coś z tym zrobić czy od razu reklamować kartę. Zasilacz wykluczam bo nawet nie dostaje w kość przez ten króciutki czas.
ferragamo21
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 61
Dołączenie: 25 Maj 2010, 02:11

Re: Odpalanie GPU 3D i komputer wyłącza się od razu

Postprzez mateo8898 » 14 Lut 2015, 18:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0


A masz możliwość sprawdzenia jej na innym komputerze?
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Odpalanie GPU 3D i komputer wyłącza się od razu

Postprzez ferragamo21 » 14 Lut 2015, 22:31

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.3; GT-I9300 Build/JSS15J) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/39.0.2171.93 Mobile Safari/537.36


Nie odpuscilem i dopiero teraz ruszyla i dziala jak na razie. Wina po stronie zasilacza. Modularny jest i ma dwa specjalne wyjscie na wtyki do GPU. Na poczatku korzystalem z obu i wystepowal opisany problem. Podzwonilem troche tez po znajomych i mowili ze albo cos sie grzeje albo zasilacz za slaby. No i wzialem ta przejsciowke co dostalem w zestawie z karta 2x molex ->8pinowa wtyczka zasialajaca i ruszylo. Z innego wyjscia z zasilacza poszlo i juz jakis czas bez zakrztuszenia testy i granie dzialaja. Poodlaczalem tylko troche drobnicy czyli wiatrakow z obudowy i na razie trzymam ja niezamknieta na wszelki. Chyba przed jakims OC procka zainwestuje w mocniekszy zasilacz. Wszedzie spotykalem sie z opinia ze da sobie rade ten co mam ale nabralem pewnych watpliwosci:-)
ferragamo21
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 61
Dołączenie: 25 Maj 2010, 02:11

Re: Odpalanie GPU 3D i komputer wyłącza się od razu

Postprzez destyny » 15 Lut 2015, 21:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/40.0.2214.111 Safari/537.36


Nie przesadzaj z tym zasilaczem raczej spokojnie dasz radę. Ja mam taki sam procesor jak Ty, kartę graficzną r9-270. Wentylatorów od groma. Procka podkręconego i wszystko spokojnie śmiga na zasilaczu 500W. Ramu również mam 8GB. Po prostu coś z tamtym zasilaniem było nie tak i już. Ja również mam podpiętą kartę przez przejściówkę załączoną w zestawie.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
Awatar użytkownika
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 1807
Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Re: Odpalanie GPU 3D i komputer wyłącza się od razu

Postprzez mateo8898 » 16 Lut 2015, 21:52

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0


Mógłbyś podać model tego zasilacza?
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Odpalanie GPU 3D i komputer wyłącza się od razu

Postprzez destyny » 16 Lut 2015, 22:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/40.0.2214.111 Safari/537.36


"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
Awatar użytkownika
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 1807
Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Re: Odpalanie GPU 3D i komputer wyłącza się od razu

Postprzez mateo8898 » 18 Lut 2015, 20:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0


OK, bardziej mi chodziło o zasilacz autora tematu.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966


Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]