TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Odzyskiwanie danych po formacie

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Odzyskiwanie danych po formacie

Postprzez patrykhunter » 15 Mar 2010, 12:04

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.2.15 Version/10.10

Witam. Czy istnieje możliwość odzyskania danych (głównie chodzi o .doc) po formacie?
Format wykonany był z płytki Asusa "recovery", która była dołączona do laptopa. Podczas formatu z 2 partycji stworzona została 1, następnie system plików został przekonwertowany z Fat32 na NTFS.
Niestety przez przeoczenie utraciłem kilka ważnych dokumentów.
Proszę o pomoc

Część plików udało się "odzyskać" z tym, że niektórych nie da się otworzyć. Komunikat informuje, że plik jest uszkodzony, niepełny bądź nieznany nagłówek pliku.

Zna się ktoś na tym lepiej ode mnie?
patrykhunter
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Mar 2010, 23:34

Re: Odzyskiwanie danych po formacie

Postprzez salza » 23 Mar 2010, 01:07

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Spróbuj użyć programu: DT Utilities Digital Rescue.

Jest to najlepszy soft do odzyskiwania danych w wielu rankingach branżowych z 2009 i 2010 roku. Pozwala Ci odzyskać nie jedną a wiele wersji skasowanego pliku, o ile tylko jego ślad jest na dysku. Być może w Twoim przypadku nie odzyskałeś wersji ostatniej , tylko jakąś wcześniejszą częściowo zniszczoną. Generalnie jeśli zrobiłeś tylko format powinieneś bez problemu odzyskać dane tym lub podobnej klasy softem, jeżeli dokonywałeś po formacie jeszcze licznych zapisów odczytów z/na dysk, to szanse maleją, ale nie są beznadziejne.

Ja kiedyś odzyskałem pliki i katalog skasowane 2 tygodnie wcześniej, i przez te dwa tygodnie komputer był normalnie użytkowany (były zapisywane firmy, gry i różne aplikacje). Jedyną wadą tego softu jest, że nie jest darmowy.

Jeśli nie uda Ci się zdobyć tego softu to całkiem dobry jest również Data Recovery Wizard lub Recover My File.
salza
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Sty 2010, 01:16
Miejscowość: Warszawa

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników