Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.
14 Maj 2010, 12:44
Witam !!!! Posiadam Laptopa HP 9140 i od pewnego czasu tz. kilka miesięcy temu przy ściąganiu programy (już nie pamiętam jaki to był) zaczęły się problemy z oglądaniem filmów na komputerze . Po włączeniu jakiegokolwiek filmu (oprócz filmików z neta) pojawiają się kratki które zasłaniają obraz jedynie w małej rozdzielczości film odtwarza się bez problemu, lecz gdy mam zamiar powiększyć na full screena to wyświetla się obraz i nakładające się kratki na ten obraz.Używam od dawna kodeków "XP Codec Pack 2.5.0 " i nigdy wcześniej nie było problemów z oglądaniem filmów.Robiłem już wszystko zmieniłem system kilka razy po pełnym formacie całych partycji i nadal nic nie pomogło.Nie wiem z czym to może być związane.Posiadam również antywirusa "AVAST" wiec wirusa wykluczam. Proszę o pomoc bo szukałem już na wielu forum i nic tam nie znalazłem.
Mam nadzieje że już ktoś posiadał podobny problem i jest mi w stanie pomóc.
Pozdrawiam
pimek
Do rzucam link ze zdjęciem
http://zapodaj.net/4142d92edbc2.jpg.html
14 Maj 2010, 20:14
Zainstaluj najnowsze kodeki do swojej karty graficznej oraz kodeki ffdshow. Jeżeli to nie pomoże, to jestem prawie pewny, że karta jest do wymiany. Jeżeli masz gwarancję na tego laptopa, to czym prędzej udaj się do miejsca zakupu.