Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
12 Gru 2010, 00:17
Witam
Otóż mam pewien problem, który nastąpił gdy ręcznie rozłączyłem się z siecią bezprzewodową. Po ponownym łączeniu - połączenie stało się nie możliwe. Cały czas widnieje Ograniczenie lub brak łączności i internet nie chodzi.
Z siecią jest wszystko ok na 100% - problem nastąpił po feralnym kliknięciu Rozłącz - inne kompy w sieci łączą sie bez problemu.
Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem stery karty sieciowej i nic to nie dało - wciąż to samo.
Klikałem wielokrotnie Napraw w ikonie Połączenia sieci bezprzewodowej na pasku zadań - w dalszym ciągu bez zmian.
Nie jest to problem routera gdyż jest to sieć w wielkim akademiku. Każdy kto ma laptopa może połączyć się bezprzewodowo bez wpisywania kluczy, haseł itp. Wszyscy inni w akademiku mają internet.
Czy ktoś mógłby mi dać wskazówkę jak mógłbym ponownie połączyć się z siecią ?
12 Gru 2010, 03:17
Jeśli to karta na USB to wyjmij ja i włóż ponownie często to pomaga jeśli to wbudowana jest to ja wyłącz i włącz.Spróbuj połączyć się z inna siecią i zobacz czy będzie ten sam problem.Moze,za dużo osób na raz korzysta z neta i nie przypisuje ci adresu sprawdź jaki masz adres IP w połączeniu sieciowym.
26 Gru 2010, 18:37
Sprawdź czy nie masz włączonego Udostępniania Połączenia Sieciowego

Odznacz po prostu we właściwościach połączenia sieciowego.