Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
przez Barty » 12 Gru 2010, 00:17
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.12) Gecko/20101026 Firefox/3.6.12
Witam
Otóż mam pewien problem, który nastąpił gdy ręcznie rozłączyłem się z siecią bezprzewodową. Po ponownym łączeniu - połączenie stało się nie możliwe. Cały czas widnieje Ograniczenie lub brak łączności i internet nie chodzi.
Z siecią jest wszystko ok na 100% - problem nastąpił po feralnym kliknięciu Rozłącz - inne kompy w sieci łączą sie bez problemu.
Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem stery karty sieciowej i nic to nie dało - wciąż to samo.
Klikałem wielokrotnie Napraw w ikonie Połączenia sieci bezprzewodowej na pasku zadań - w dalszym ciągu bez zmian.
Nie jest to problem routera gdyż jest to sieć w wielkim akademiku. Każdy kto ma laptopa może połączyć się bezprzewodowo bez wpisywania kluczy, haseł itp. Wszyscy inni w akademiku mają internet.
Czy ktoś mógłby mi dać wskazówkę jak mógłbym ponownie połączyć się z siecią ?
-

Barty
- Forumowicz

-
- Dołączenie: 12 Sie 2005, 19:15
przez djwujek » 12 Gru 2010, 03:17
UA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.2; WOW64; rv:2.0b7) Gecko/20100101 Firefox/4.0b7
Jeśli to karta na USB to wyjmij ja i włóż ponownie często to pomaga jeśli to wbudowana jest to ja wyłącz i włącz.Spróbuj połączyć się z inna siecią i zobacz czy będzie ten sam problem.Moze,za dużo osób na raz korzysta z neta i nie przypisuje ci adresu sprawdź jaki masz adres IP w połączeniu sieciowym.
-

djwujek
- Forumowicz

-
- Dołączenie: 12 Cze 2007, 05:09
- Miejscowość: Warszawa
- Pochwały: 2
-
przez Dylan » 26 Gru 2010, 18:37
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/534.10 (KHTML, like Gecko) Chrome/8.0.552.224 Safari/534.10
Sprawdź czy nie masz włączonego Udostępniania Połączenia Sieciowego

Odznacz po prostu we właściwościach połączenia sieciowego.
-
Dylan
- Forumowicz

-
- Dołączenie: 26 Gru 2010, 18:34
Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN
Kto jest na forum
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]