TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Omówienie nowych funkcji Windows Vista

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Omówienie nowych funkcji Windows Vista

Postprzez kordix » 25 Mar 2008, 22:47

PostUA:

[strona nie jest już dostępna]

Co o tym myślicie? Może autor powinien coś dodać/poprawić?
kordix
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Mar 2008, 22:40

Postprzez murarz777 » 25 Mar 2008, 23:12

PostUA:

Czy ty wogóle masz viste na komputerze masz te 512 ramu czy ile i cierpisz bo Ci nie idzie odrazu krytyka zainstaluj viste po sp1 wtedy będziesz mógł krytykować początki bywają trudne no ale bez przesady żeby umiejetnie korzysta ze systemu i w 90%wykorzystać to co ma nam do zaoferowania trzeba sie znać na rzeczy a widze że ty nie masz o tym pojecia
Jak już założyłeś Antyvista strone to napisz petycje do Microsoftu o wycofanie produktu z rynku
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez kordix » 25 Mar 2008, 23:50

PostUA:

Czy ty w ogóle masz viste na komputerze masz te 512 ramu czy ile i cierpisz

lol... nawet mając 2 giga RAMu lepiej jest mieć Xp-ka, a tym bardziej linuksa.
początki bywają trudne

Tak trudno to nieraz jest do końca istnienia tego systemu (wide: XP, teraz sami mówicie, jaki jest słaby i macie zresztą rację)
zeby umiejetnie korzystać ze systemu i w 90% wykorzystać to co ma nam do zaoferowania trzeba sie znać na rzeczy a widze że ty nie masz o tym pojecia

nie, właśnie mam pojęcie i próbuję was w stosunku do tej Visty oświecić. Gdybym pojęcia nie miał to też bym się nabrał na te "nowe funkcje", które omówiłem.
Ostatnio edytowany przez kordix, 26 Mar 2008, 16:37, edytowano w sumie 1 raz
kordix
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 26 Mar 2008, 00:08

PostUA:

Jeśli masz jakieś aluzje do tego windowsa to napisz do producenta tego win albo zachowaj to dla siebie takie moje zdanie najlepiej nie pisać otym na forum bo rozpocznie się wojna dla mnie temat bez sensu :/

Piszesz że
a.)bezsensowne klikanie przy uruchamianiu nowych programów na to "odblokuj"(szczególnie irytujące, gdy włączy się długoładującą grę i dopiero wtedy ten komunikacik się pokazuje. Trzeba czekać wieki, żeby toto się załadowało)

Te klikanie możesz zlikwidować, zarządzając kontem użytkownika czy coś takiego, vista ma swoje - ale ma też + a plusem jest to że vista od razu posiada DirectX 10 gdzie xp tego nie posiada są gdzie nie gdzie DirectX 10 na xp ale podobno te DirectX nie działają.

P.S Moje zdanie jest takie że temat jest beznadziejny bo każdy ma inne zdanie niż ty.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez kordix » 26 Mar 2008, 16:53

PostUA:

Jeśli masz jakieś aluzje do tego windowsa to napisz do producenta tego win albo zachowaj to dla siebie

Wiesz, forum służy nie tylko do porad/rozwiązywania problemów, tudzież można skusić się np. na wymianę poglądów.
Te klikanie możesz zlikwidować, zarządzając kontem użytkownika czy coś takiego
Wiadomo, najlepszym rozwiązaniem jest wyłączenie tej całej zapory. I nie warto się na Viście z tym męczyć, a tym bardziej za takie bajery do wyłączenia płacić.
plusem jest to że vista od razu posiada DirectX 10 gdzie xp tego nie posiada są gdzie nie gdzie DirectX 10 na xp ale podobno te DirectX nie działają.

O! Na tym właśnie polega ten monopol! Microsoft uzależnia producentów od swoich sterowników (właściwie to nie wiem do końca, jak), które oczywiście można mieć tylko dając im sporą kasę (albo spiracić na stadionie, ale z tym też są podobno coraz większe problemy :P).I chodzi mi o to, żebyście nie dali się w to wrobić. Jeśli nie będziemy kupowali tej Visty, to producenci zrozumieją, że nie ma sensu dawać programów/gier na ten system, albo dadzą na 2 systemy i wydawanie kasy nie będzie konieczne.
Moje zdanie jest takie że temat jest beznadziejny bo każdy ma inne zdanie niż ty.
Ooj, wierz mi, że nie. Coraz więcej osób nie daje sie nabierać na ten monopol.
najlepiej nie pisać o tym na forum bo rozpocznie się wojna dla mnie temat bez sensu

Właściwie żadnej wojny też nie chcę wszczynać. Chcę po prostu dobrze i tyle. Wierzcie mi.
kordix
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez murarz777 » 26 Mar 2008, 17:15

PostUA:

Tutaj nikt nie mówi ze trzeba orginał kupować vista ultimate 500 ponad ;/
Jak sie produkt nie spodoba no to torenty :p i masz za free Nie oszukujmy sie to jest kwestia czasu i Vista zagosci w prawie każdym domu na miejsce xp :) :wink:
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez Dawid255151 » 26 Mar 2008, 17:55

PostUA:

Ja pamiętam jak gdzieś w 2002/2003 ludzie nie chcieli na początku przyjąć XP bo wszyscy mówili z xp ma błędy i jest nie stabilny i ma duże wymagania.
A teraz każdy ma praktycznie xp na swoim komputerze.

piszesz tak;
I chodzi mi o to, żebyście nie dali się w to wrobić. Jeśli nie będziemy kupowali tej Visty

Zauważ jedno że praktycznie mało kto ma Viste oryginalną przeważnie dużo osób posiada pirata, ludzie nawet wymyślili jak ominąć zabezpieczenie systemu tzn chodzi oto że do "30dni trzeba zarejestrować system" to ludzie obmyślili jak to ominąć i pewnie wiele osób z nas zna te sposoby.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kordix » 26 Mar 2008, 18:35

PostUA:

Ja pamiętam jak gdzieś w 2002/2003 ludzie nie chcieli na początku przyjąć XP bo wszyscy mówili ze xp ma błędy i jest nie stabilny i ma duże wymagania.

Teraz sami tak mówicie ; P (może oprócz tych wymagań)
Zauważ jedno że praktycznie mało kto ma Viste oryginalną przeważnie dużo osób posiada pirata, ludzie nawet wymyślili jak ominąć zabezpieczenie systemu tzn chodzi oto że do "30dni trzeba zarejestrować system" to ludzie obmyślili jak to ominąć i pewnie wiele osób z nas zna te sposoby.

Racja. Zmieniam trochę wypowiedź:
"I chodzi mi o to, żebyście nie dali się w to wrobić. Jeśli nie będziemy kupowali/PIRACILI tej Visty..."
Poza tym to Microsoft udoskonala te antypirackie systemy w tych poprawkach (SP1). Czyżby skumali się, że max 1% ludzkości ma oryginalnego Windowsa? ; P
kordix
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 26 Mar 2008, 18:43

PostUA:

Teraz sami tak mówicie ; P (może oprócz tych wymagań)

Wiesz ludzie tak mówią i dla niektórzy postanowili zrobić nowe systemy nie zbyt o publikowane np MalcolmX jest to system na bazie xp tylko inny z wyglądu, i ma inne programy wgrane itp

Czyżby skumali się, że max 1% ludzkości ma oryginalnego Windowsa? ; P

Microsoft od dawna wie że dużo osób posiada nielegalne systemy, nawet czytałem artykuł i piszą tam że co minute w UE dokonane jest kolejne przestępstwo elektroniczne, a 90% Cyberprzestępstw nie zostaje wykrytych.
Więc sam widzisz ludziom się nie zbyt spieszy aby nie było piratów czy innych rzeczy.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kordix » 26 Mar 2008, 21:22

PostUA:

Wiesz ludzie tak mówią i dla niektórzy postanowili zrobić nowe systemy nie zbyt o publikowane np MalcolmX jest to system na bazie xp tylko inny z wyglądu, i ma inne programy wgrane itp.

Tak, tak, ale faktem jest, że sami teraz oczerniacie tego super bezpiecznego i stabilnego windowsa (tak nawiasem bezpieczeństwo Visty opiera się na tej samej zaporze, co ma XP).
Więc sam widzisz ludziom się nie zbyt spieszy aby nie było piratów czy innych rzeczy.

Racja. Prawdziwa racja. Dlatego trzeba promować to co jest darmowe i legalne (linux). Bo skoro windows tyle kosztuje to co tu się dziwić...
kordix
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 26 Mar 2008, 21:37

PostUA:

Racja. Prawdziwa racja. Dlatego trzeba promować to co jest darmowe i legalne (linux). Bo skoro windows tyle kosztuje to co tu się dziwić...

Ogólnie to powiem ci tak; ja wolałbym xp czy viste niż linuxa na linuxa dużo programów ani gier nie działa a instalacji sprzętów też nie jest z tym za wesoło posiadałem linuxa przez 7dni to ciężko było jakie kol wiek sterowniki zainstalować już nie wspomnę o grach,dla tego ludzie wybierają windowsy płatne ponieważ jest łatwiej z instalacją gier czy sterowników i programów.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez murarz777 » 26 Mar 2008, 21:46

PostUA:

No i Windows robi połowe rzeczy za nas ludzie ida na łatwizne :D
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez kordix » 26 Mar 2008, 23:13

PostUA:

dużo programów ani gier nie działa

Niee no... Właściwie to trochę racja ale linuks ma wiele odpowiedników windowsowych programów i to darmowych, np. Star Office. Tak samo z odtwarzaczami i innymi akcesoriami. A taki photoshop ma też dobry odpowiednik- GIMP. Z grami też jest coraz lepiej. Unreal Tournament, Half Life ostatnio całkiem całkiem MMORPG Eternal Lands... Po prostu jest coraz lepiej.
dla tego ludzie wybierają windowsy płatne ponieważ jest łatwiej z instalacją gier czy sterowników i programów.

Też racja, że linux raczej dla laików nie jest...
kordix
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 26 Mar 2008, 23:43

PostUA:

Tak naprawdę linux jest dobry moim zdaniem do programów, i następnym plusem linuxa jest to że jest on bardziej stabilny od xp i pracuje on dobrze z procesorami 64-bitowymi.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]