Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Optymalne ustawienia sterowników graficznych..?!

05 Gru 2008, 22:53

Witam!
Być może tn temat już poruszałem!...Ale tak faktycznie to nie przypominam sobie,żebym dostał zadawalającą odpowiedź?!
Moze jest ktoś,kto ma wiedzę na temat:"Optymalnych ustawień sterowników graficznych"?!
Nie zadawala mnie odpowiedź:"Jak zainstalujesz to nic nie rób,bo to są optymalne ustawienia"...he..he! Tak najprościej!
Moim zdaniem nie po to są te funkcje,żeby dać sobie z nimi spokój?!
Wydaje mi się,że są one po to,żeby je ustawiać?!...(OPTYMALNIEA)żeby grafa chodziła jak należy!
Mam nadzieję,że (może) ktoś w końcu mi to podpowie!?
PS.
Mam kartę graficzną Galaxy Geforce 9600GT I najnowsze stery ze strony nVidi "ForceWare 180.48"z obsługą PxysX"
Proszę o podpowiedź.
Pozdro!

Re: Optymalne ustawienia sterowników graficznych..?!

06 Gru 2008, 18:51

Pacior, powiem Ci szczerze że nie ma czegoś takiego jak optymalne ustawienia sterowników do grafiki. Prawda taka że każdy użytkownik powinien dostosować ustawienia do swoich potrzeb, nie ma na to jakiejś złotej reguły. Są w sumie dwa sposoby ustawienia sterowników albo na jakość albo na wydajność. No i oczywiście standardowe ustawienia które ani nie idą na jakoś ani na wydajność :).

Pozdrawiam.

Re: Optymalne ustawienia sterowników graficznych..?!

08 Gru 2008, 21:13

No cześć!
Dzięki za odpowiedź...ale....poprostu myślałem,że jak już jest ten panel sterowania i jest tam dość sporo do ustawiania to można coś włączać czy wyłączać,,,tylko trzeba wiedzieć co...i czy to poprawi działanie karty graficznej czy pogorszy?..np: "Limit rozszerzania-Wł/Wy"..co to jest i co to daje ..nie wiem?..albo "Potrójne buforowanie-WŁ/WY"?? następnie:"Prawidłowe ujęcie textury- Użyj tego urządzenia/Wyłącz/Użyj specyfikacji OpenGL..i które wybrać żeby karta lepiej chodziła? no i jeszcze kilka ustawień z róznymi możliwościami wyboru WL/Wy..czy innych? Ja niestety nie jestem w tym za bardzo rozeznany więc chciałem żeby mi ktoś coś podpowiedział.
Moim zdaniem jeżeli producent daje sterowniki z takimi możliwościami wyboru funkcji to czemuś one służą?! Bo kiedyś przeczytałem w jakiejś komputerowej gazecie że "Pod kontrolą aplikacji" to tracimy wiele z wydajności karty.
Pozdro!
Wyślij odpowiedź