przez zebra » 10 Sie 2005, 23:03
UA:
Pojawienie się błędu typu Out of Scan Range jest powiązane z monitorem, być może dlatego majsterkowanie we wnętrzu peceta nie przyniosło żadnych rezultatów. Nie chcę wprowadzać cię w błąd, gdyż sam nie jesteś pewny, jak wygląda ten komunikat, ani jakiej firmy jest monitor. Pytałam o to, gdyż taki komunikat jest typowy dla monitorów Sony LCD, ale nie jest to regułą, więc nie należy się tym zbytnio sugerować. Wracając do tematu wątku, to komunikat Out of Scan Range oznacza mniej więcej to, że monitor został odłączony od zasięgu! I na tym problemie należy się skupić. Przyczyny mogą być różne. Radzę sprawdzić połączenie monitora z pecetem, wszelkie wtyczki w obudowie i tylnym panelu monitora. Jeżeli jest taka możliwość, to spróbuj podłączyć monitor kolegi na swoim pececie. Jeżeli problem się powtórzy zdobędziesz pewność, że to monitor jest źródłem problemu... A wtedy pozostaje naprawa w serwisie. Darmowa lub płatna, zależy, czy kolega posiada gwarancję. Więcej informacji będzie można uzyskać, jeżeli podasz model monitora i dokładną treść komunikatu. Pozdrawiam!