P2P

Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p

P2P

Postprzez AlCaPoNe » 27 Cze 2005, 20:38

PostUA:

Witam !!! :wink: Który program sieci p2p jest najlepszy, najszybciej ściąga i ma najmniej "syfu" ?? :shock: Wiem że prędkość ściągania zależy do prędkości neta ale nie tylko. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam :wink: :lol:
"A Zawistym Tak To Szkodzi Że Próbują Z Błotem Zmieszać "
Awatar użytkownika
AlCaPoNe
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Cze 2005, 20:31
Miejscowość: Racibórz

Postprzez proktor » 27 Cze 2005, 21:07

PostUA:

ja uzywam eDonkeya <<i jest luz prosty dobry...jesli sciagasz duzo naraz to szczegulnie polecam

a jesli pojedyncze pliki to BerShear(czy jakos tak zaraz pewnie ktos mnie poprawi)
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez zebra » 27 Cze 2005, 21:55

PostUA:

Programów peer 2 peer jest mnóstwo, to fakt. I pewnie tutaj na forum nie będzie zgodności co do tego, który program powinieneś wybrać;) Tak jak kolega, polecam BearShare(!) Poprawiam cię, proktor;) Wybierz ten program, jeżeli zależy ci na szybkości. Z uwagi na prostą obsługę oraz bardzo duże mozliwości eMule jest najpopularniejszym klientem sieci sieci eDonkey. Należy przy tym wiedzieć, że jest to aplikacja OpenSource. Wielu użytkowników tworzy własne wersje klienta p2p, tak zwane mody. Warto skorzystać z tych aplikacji, gdyż dają one dodatkowe możliwości konfiguracyjne. eMule potrzebuje czasu, aby się rozpędzić, ale potem zasuwa i ściaga na całego... I chyba jako jedyny ściaga najmniej syfu, a to duży plus, jeżeli chcesz dobrać odpowiedni program pod tym właśnie względem. Kolejnym programem jest Kazaa, jednak doświadczeni użytkownicy polacają korzystanie z klienta Kazaa Lite, pozbawionego spyware oraz wyposażonego w dodatkowe funkcje. Osobiście polecam również program DC++. Sieć oparta na Direct-Connect (DC) jest mniej popularna niż Kazaa czy eDonkey. Aby połączyć się z dobrymi hubami, użytkownik musi spełniać wiele wymagań co do prędkości łącza oraz ilości udostępnianych danych. Jednak to, co wydaje się niedogodnością sieci DC, stanowi również jej zaletę. Korzystając z Direct Connect, uzyskamy naprawdę bardzo duże transfery i dostęp do wartościowych plików. Oprócz podstawowej wersji DC istnieje również zmodyfikowana wersja tego klienta o nazwie DC++, zachęcam do korzystania z tego programu, gdyż oferuje on wiele przydatnych funkcji.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez AlCaPoNe » 27 Cze 2005, 22:37

PostUA:

no oki ale np. bearshare kompletnie nie ściąga gier, na emule to trwa wieki mój kumpel sie uparł i ściągało mu 3 miechy(!!!) nie no dla mnie ciut za długo. chodzi mi o dobry program p2p przedewszystkim do ściągania filmów i gier pc
Awatar użytkownika
AlCaPoNe
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Jędrzej » 28 Cze 2005, 00:09

PostUA:

Ja osobiście polecam BitCometa, sam go używam i sądze że jest najlepszy :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Jędrzej
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Cze 2005, 19:27
Miejscowość: Burkina Faso

Postprzez zebra » 28 Cze 2005, 00:25

PostUA:

no oki ale np. bearshare kompletnie nie ściąga gier, na emule to trwa wieki mój kumpel sie uparł i ściągało mu 3 miechy(!!!) nie no dla mnie ciut za długo. chodzi mi o dobry program p2p przedewszystkim do ściągania filmów i gier pc

A czy ja wspomniałam tylko o BearShare i eMule? A tak poza tym, to na eMule posiadacze szybkich łączy (jak Neostrada czy DSL) mogą znacznie zwiększyć transfer. Tylko trzeba trochę pokombinować w ustawieniach! Pewnie kumpel tego nie zrobił, a potem mu ściągało wieki... BearShare nie ściąga gier?? To od czego jest ten program, może mi powiesz? Jak odpowiednio nie skonfigurujesz programu p2p to się potem nie dziw, że daną grę będziesz ściągał miesiącami...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez proktor » 28 Cze 2005, 08:40

PostUA:

AlCaPoNe napisał(a):no oki ale np. bearshare kompletnie nie ściąga gier, na emule to trwa wieki mój kumpel sie uparł i ściągało mu 3 miechy(!!!) nie no dla mnie ciut za długo. chodzi mi o dobry program p2p przedewszystkim do ściągania filmów i gier pc

jesli twój kolega sciagał iso gry lub archiwum to bardzo mozliwe ze wystapiła luka w pakietach pobranych i wyskakuje np błąd crc

to moze sie zdazyc w kazdej sieci (p2p niewiem jakie one tam są) jak równiz przy sciaganiu z ftp czy http.

Albo gra niemiała seedow i poprostu niemiał kolo z kad jej juz sciagac
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez Yoo! » 28 Cze 2005, 09:00

PostUA:

hello! a gdzie mozna znalex tego Bitcometa :D bo lookałem na gooooglach ale nic z tego :)

najlepiej nakby ktos podal stronke gdzie moge znalez pełną versie po polskiemu :D
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez AlCaPoNe » 28 Cze 2005, 11:04

PostUA:

http://www.instalki.pl/download/index.p ... on=display tu masz yoo! link do BitComet 0.59 PL pozdro ale ja używam osobiscie bitlorda czy jakos tak
Awatar użytkownika
AlCaPoNe
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez adam1802 » 28 Paź 2007, 03:34

PostUA:

Używałem programów takich jak kazaa, e donkey emule i Bearshare. No cóż z nich wszystkich Najbardziej przypadł mi ten ostatni jest szybki i prosty w obsłudze. jest tylko jeden mały problem czasami pliki nie są tymi jakimi są. Mianowicie juz mówię o co chodzi ostatnio chciałem ściagnąć katyń plik był podpisany oczywiście Katyń PL a jak włączyłem po ściągnięciu to okazało się że to Kariera Nikosia Dyzmy. z Eragona wyszła Epoka lodowcowa. itd itp.
adam ltd
Awatar użytkownika
adam1802
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Wrz 2007, 02:19
Miejscowość: Podkarpacie

Postprzez buzu » 28 Paź 2007, 11:00

PostUA:

Osobiście polecam sieć Bittorrent i jako klienta uTorrent
Jakoś nigdy się nie spotkałem z fake na torrencie .
BitComet też dobry tylko,że na niektórych trackerach jest banowany.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez tirex52 » 28 Paź 2007, 13:47

PostUA:

hehe spójrzcie na datę postów
A ja polecam emula i calom sieć p2m
Awatar użytkownika