Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

p4xfb

17 Mar 2009, 19:06

witam mam ta płyte główna i mam nastepujący problem zainstalowałem system goły (bez prog ster itd) i mam problem poniewaz komputer chodzi i nagle sie zawiesi przykładowo podczas gry w sapera nieraz zawiesi sie po 1 min nieraz po kilku min wieszał sie tez podczas instalacji ale w koncu udało sie wieszał sie podczas instalowana sieci a takrze podczas kopiowania plkików ale w trybie awaryjnym mozna pracowac cały dzien i nic sie nie dzieje system win xp home edytion sprawdzałem tez na milenium 98 2000 i mini xp i to samo prosze o szybką pomoc

Re: p4xfb

17 Mar 2009, 23:42

Daj logi do działu bezpieczeństwo. Ja się na tym nie znam ale na tym forum jest wiele osób którzy potrafią je odczytywać i jeśli coś jest nie tak to pomogą.

P.S. Podałeś tylko płytę główną. To znaczy że wymieniłeś płytę na inną i po tym się wiesza. Jeśli chodzi o płytę główną to mogą być kondensatory napuchnięte, może chłodzenie nie wyrabiać na procku lub grafice, a możesz mieć wirusa.

Re: p4xfb

18 Mar 2009, 01:07

Z programu Everest Ultimate daj odczyt z czujników (w programie komputer->czujnik).

Podaj odczyt napięć z Biosu.
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. Wybierz PC Health Status (czasami jest Hardware Monitor), wejdź i spisz napięcia +3.3V, +5V oraz +12V. Z Biosu wychodzisz klawiszem ESC.
Wyślij odpowiedź