TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

PANDA 2007

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

PANDA 2007

Postprzez zigi000 » 15 Cze 2007, 06:22

PostUA:

Z ta panda to cholerne problemy sa: wyskakuje komunikat (gdy próbuje ją na nowo zainstalować) wykryto niedokonczona instalacje i nie mozna zainstalowac programu i na dodatek nie moge skasowac resztek pandy bo chronione przed usunieciem, ale ja ją odinstalowałem i nie mam na dysku (pozostały tylko resztki). A tak to używam KIS'a 6!!

Może spróbowac usunać ten plik w trybie awaryjnym??
Awatar użytkownika
zigi000
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Cze 2007, 16:45

Postprzez Bozz » 15 Cze 2007, 10:29

PostUA:

No spróbuj, a jak dalej będą problemów to użyj tego programu i usuniesz bez problemu: http://www.instalki.pl/programy/downloa ... locker.php
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez Mefisto » 15 Cze 2007, 17:45

PostUA:

A nie lepiej było by ci usunąć te resztki pandy i wypróbować innego programu antywirusowego? Np. Nod 32 (trial, ale jak zagadasz do mnie to będzie pełna ;p)
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Bozz » 15 Cze 2007, 17:55

PostUA:

zigi000 napisał(a):...nie moge skasowac resztek pandy...

No to właśnie chce usunąć te resztki... Czytaj dokładnie. A używa Kaspersky'ego
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez Mefisto » 15 Cze 2007, 18:06

PostUA:

Przepraszam prezesie nie doczytałem :P myślałem, że chce zainstalować na świeżo Pande, ale nie może bo resztki starej zostały :)
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez zigi000 » 16 Cze 2007, 09:25

PostUA:

NIe idzie nawet Unlockerem ani w trybie awaryjnym PavShld.exe to jest ten plik a zarazem proces (on jest chyba odpowiedzialny za autoochrone aplikacji jaką jest panda) Mój błąd bo nie zrestartowałem kompa po odnistalowaniu tego gówna i nie moge na nowo zainstalowac więc korzystam z KAspra. trzeba PavShld skillować czy cuś??
Awatar użytkownika
zigi000
Postujący
Postujący

Postprzez Mefisto » 16 Cze 2007, 11:13

PostUA:

Tym spróbuj jak zainstalujesz wybierz język polski program jest bardzo łatwy w obsłudze, powinien pomóc :]
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez zigi000 » 16 Cze 2007, 11:34

PostUA:

Mam ten program on jest miodzio i jeszcze posiadam CCleaner'a też super. Ale nie pomaga, po usunięciu gdy jeszcze raz włącze kompa to ten plik się na nowo pojawia i dupa. Chyba nic oprócz formata nie zrobię (ale formata i tak nie bede robił :D ) ten proces nic nie spowalnia nie ma go nawet w menedżerze zadań i nie zawiesza sie pecet przez niego. Ale wkurza mnie sam fakt, że jednak to gówno siedzi i nie da się usunąć. :)
Awatar użytkownika
zigi000
Postujący
Postujący

Postprzez Mefisto » 16 Cze 2007, 13:44

PostUA:

A wejdź w Reg Cleanera w zakładkę Autostart i zobacz czy nie ma tam czegoś związanego z pandą jeśli jest to to usuń i wejdź w zakładkę Kopie i też z niej usuń ten wpis. Jeśli cokolwiek usuwałeś Reg Cleanerem związanego z pandą to usuwaj też te same wpisy z zakładki kopie.
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez zigi000 » 21 Cze 2007, 16:04

PostUA:

Wszystko OK!! Usunąłem odpowiednie pliki z rejestru i wtedy mogłem usunąć te "resztki" ale po pierwsze to trzeba zamknąć usługę odpowiedzialną za pandę. Cholera bawiłem się z tym ponad 3 dni!! Jeśli ktoś ma podobny problem to moge pomóc na łamach forum bo nie chce mi sie tego teraz opisywać.

P.S Ale i tak nadal korzystam z Kasperka!! :D :D
Awatar użytkownika
zigi000
Postujący
Postujący

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]