Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Re: Panda 2010 do testowania

28 Lis 2009, 11:36

Tak uzywalem innych programow - wczesniej Pandy i KISa. Póżniej przesiadłem się na Nortona 2009 i zachwyciło mnie to jaki jest nieinwazyjny. No i sprawdza się w 100%. Z tego co widzę na kompach znajomych to teraz już poziom wykrywalności wirusów w tych topowy antywirusach jak NOD , Kaspersky czy Norton jest podobna.

28 Lis 2009, 22:18

topowym antyvirusem to raczej jest panda, g data,mcafee (tego akurat nie rozumiem), poczytaj wyniki testów AV-Test

29 Lis 2009, 21:15

trueman a którą wersję Pandy oraz KISa używałeś??

30 Lis 2009, 23:03

Noname80 --> przeciez to oczywiste ze testy antywirusow sa sponsorowane, jak testy wszytskiego innego w gazetach

Jesli chodzi o Pande i KISa to ze 2 lata temu korzystalem

01 Gru 2009, 22:56

no to co ty wiesz o aktualnym sofcie av...człowieku. te dwa lata to jak przepaść.
zobacz sobie coś z aktualnych wersji i wtedyu zabieraj głos.

dlaczego od razu ze jak testy av to sponsorowane, jakies dowody? skad ta pewność. a moze są jakies inne wiarygodne rankingi na których mozna choc troche sie oprzec?
mnie tam swoja drogą wszystko jedno czy panda jest peirwsza czy w pierwszej trójce, i tak jak dla mnie spełnai swoje zadanie i nie mam co narzekac.

04 Gru 2009, 12:26

trueman napisał(a):Ja tam nie zmienie Nortona Internet Security 2010 na nic innego;p

Norton jest dobry, ale f-secure nie obciąza tak pamięci

05 Gru 2009, 19:41

Noname80 nie rozumiem czemu mnie jedziesz. Panda mi nie odpowiadała, zainstalowałem nortona i nie zamierzam zmieniać bo mi odpowiada i tyle

Co do obrciązania, to Norton mi nie obciąża kompa

05 Gru 2009, 23:41

słuchaj nie jade ci tylko próbuje uświadomoć że nie masz trochę racji. z antyvirusami jest jak z komputerami co roku coś nowego,lepszego. przeciez nie ma co porównywać laptopa z przed dwóch lat z tym co jest dzisiaj, bo to bez sensu. ja jak tylko mam możliwośc sprawdzić jakiś nowy av za darmo przez iles tam dni to to robię i potem moge się wypowiadac co w czym jest lepsze a co gorszce. porównuję na bieżąco

06 Gru 2009, 20:02

@noname
ja mam nortona na maka - bo w pudelku jest licencja na winde i na mac os. I o ile na maka to bez sensu stawiac antywira (jeden z powodow dla ktorego zmienilem platforme), to na windowsie jak juz odpalam, to nortom radzi sobie dzielnie i nie mam specjalnego drajwu aby szukac innych opcji. Wiec Panda moze jest i ok, ale do momentu kiedy nie zrobi takiego pakietu jak Symantec, crossplatformowego, to na moj glos liczyc nie moze.

09 Gru 2009, 22:36

Bartolini86 napisał(a):a czy ten f-secure skanuje Tobie system?? bo jeśli go nie odczuwasz to może jest wyłączony??:)

nie wiem jak u niego, ale u mnie (też mam F-Secure'a) podczas skanowania mogę swobodnie pracować na komputerze, chociaż mam raptem 512 RAMu. z tego co czytałem, program jest naprawdę szybki i ja mogę to potwierdzić :)

17 Gru 2009, 21:44

o prosze znowy f secure, ale powiedzcie żesz cos więcej niż to że wam nie muli podczas skanowania. w czym on ma być lepszy od innych?

19 Gru 2009, 22:15

noname80 napisał(a):o prosze znowy f secure, ale powiedzcie żesz cos więcej niż to że wam nie muli podczas skanowania. w czym on ma być lepszy od innych?

hmm. mogę zacząć od tego, że korzysta z funkcji "in the cloud". polega to na tym, że od zainfekowania jakiegoś kompa z F-Securem, próbka wirusa przesyłana jest do labolatoriów i tam tworzona jest szczepionka i wysyłana jest do innych kompów z FSem. cały proces trwa ok. 60 sek. można więc powiedzieć, że baza danych jest odświeżana non stop. zreszta program współpracuje też z innymi firmami. ma więc naprawdę dużą bazę danych. jak dla mnie to jest pierwszy i najważniejszy +. Żaden inny producent programów antywirusowych nie wdrożył globalnie takiej sieci ochrony w czasie rzeczywistym. program ma też funkcję Exploit Shield, która blokuje ataki wymierzone w luki w zabezpieczeniach przeglądarki. dalej ochrona przeglądania. co prawda jest też w innych AV, ale ta jest na tyle fajna, że od razu np przy wynikach wyszukiwania google pokazuje krzyżykiem strony potencajalnie niebezpieczne.
nie wiem czy to wam wystarczy wrogowie i przeciwnicy F-Secure'a? to, że był dziadostwem rok, dwa, trzy temu, to nei znaczy, żę teraz też jest...

dziękuję za uwagę.

(wykorzystałem dane wyszukane w internecie.)
Wyślij odpowiedź