Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

25 Lip 2005, 20:15

Jest darmowy , nie obciaza kompa tak jak inne antywiry , aktualizuje sie bardzo szybko bez hasel , platnosci itp. , ma firewall bardzo dobry ( no! ) ale jak uwazasz , mozesz miec inne zanie nie chce ci go zmieniac .

25 Lip 2005, 21:43

no niestety mam zupełnie inne zdanie.....

25 Lip 2005, 23:33

no niestety mam zupełnie inne zdanie.....

Każdy ma swoje zdanie. Ja narazie nienarzekam na Avast'a pomijając że mi jakieś cholerstwo wyskakuje :wink:

Pozdro

26 Lip 2005, 23:09

Witam.

Co chwila wyskakuje mi takie coś:

,,Czas oczekiwania na połączenie internetowe upłynął. Czekać dalej ???''

,,TAK NIE'' :wink:

Jak dam tak czy nie to i tak zaraz się wyświetli

Pozdro

26 Lip 2005, 23:11

Picasso napisał(a):Witam.

Co chwila wyskakuje mi takie coś:

,,Czas oczekiwania na połączenie internetowe upłynął. Czekać dalej ???''

,,TAK NIE'' :wink:

Jak dam tak czy nie to i tak zaraz się wyświetli

Pozdro

Jak łączysz się z internetem?

26 Lip 2005, 23:20

Przed DSL. Mam radiówke. Jeżeli wogóle o to chodzi :P

26 Lip 2005, 23:23

O to chodzi :wink: . Podejrzewam, że Avast wyszukuje w internecie dostępne aktualizacje i sygnatury bazy wirusów. Jeżeli w danej chwili nie jesteś połaczony z internetem, to Avast informuje cię, że nie nawiązano połączenia z internetem. Przynajmniej takie mam przypuszczenia. Jeżeli problem mimo wszystko będzie się powtarzał (pomimo tego, że będziesz połączony z siecią) to odinstaluj całkowicie Avasta i spróbuj zainstalować do ponownie. Być może problem zniknie. Pozdrawiam!

27 Lip 2005, 15:58

Avast zaraz na poczatku szuka update ale dopiero jak sie połączysz z netem

27 Lip 2005, 19:55

avast jest ok.przed odinstalowaniem nortona skan.komp. i nic .zainstalowałem avast i od razu znalazł wirusa trojany i reklamirza tylko nie moge go zarejestrowac :cry: :?:

27 Lip 2005, 21:55

piotr.lolo napisał(a):avast jest ok.przed odinstalowaniem nortona skan.komp. i nic .zainstalowałem avast i od razu znalazł wirusa trojany i reklamirza tylko nie moge go zarejestrowac :cry: :?:

To już chyba dziesiąty z kolei proble dotyczący rejestracji Avasta. Ja naprawdę nie mogę pojąć, co jest w tym takiego trudnego!? Ludzie, nie wiecie gdzie mieszkacie, jaki jest wasz e-mail, kod pocztowy, imię, nazwisko...? Rejestracja po polsku, a okazuje się, że potrafi sprawić problemy. Dziecinnie łatwe wypełnienie formularza, podanie danych osobistych, wyrażenie zgody na przetwarzanie swoich danych osobistych i potwierdzenie, że Avast będzie należał do użytku domowego... I gdzie tutaj jest problem??

27 Lip 2005, 22:23

A znacie jakiegoś darmowego antyvira który jest w miarę dobry i trzyma też łapkę na ejlami?
Bo z tego co sie zorientowałem to avast mejle ma gdzieś :D 8)
Ostatnio edytowany przez g_r_a_d, 19 Sie 2012, 20:08, edytowano w sumie 1 raz

27 Lip 2005, 22:47

g_r_a_d napisał(a):Bo z tego co sie zorientowałem to avast mejle ma gdzieś :D 8)

Mejle ma gdzieś? A po czym to wnioskujesz? :D

28 Lip 2005, 08:25

Raczej avast ma bzika na pukcie mejli zanim cos otworzysz jest skan (ms outlook) w thunderbirdzie jeszcze takich cudów nie robi

28 Lip 2005, 09:29

zebra napisał(a):Mejle ma gdzieś? A po czym to wnioskujesz? :D

Z tej recenzji.
W opisie wersji Home nie ma słowa na temat skanowania mejli w przeciwieństwie do Professional:
...Dodatkowo skanuje pocztę e-mail...

Mac napisał(a):Raczej avast ma bzika na pukcie mejli zanim cos otworzysz jest skan (ms outlook) w thunderbirdzie jeszcze takich cudów nie robi

A co z TheBatem!
Ostatnio edytowany przez g_r_a_d, 19 Sie 2012, 20:08, edytowano w sumie 1 raz

28 Lip 2005, 11:33

g_r_a_d napisał(a):
zebra napisał(a):Mejle ma gdzieś? A po czym to wnioskujesz? :D

Z tej recenzji.
W opisie wersji Home nie ma słowa na temat skanowania mejli w przeciwieństwie do Professional:
...Dodatkowo skanuje pocztę e-mail...

Pomijając to zdanie: "...Zawiera wszystkie istotne opcje charakterystyczne dla dobrego antywirusa..."! To chyba logiczne, że skanowanie poczty zarówno wychodzącej, jak i przychodzącej jest niezbędną opcją (prawie) każdego antywirusa. Ale Avasta na pewno.
Wyślij odpowiedź