Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Paragon Partition Manager 8.5

22 Wrz 2007, 18:18

Cześć :)
otóż parę minut temu wkurzyłem się tak bardzo, że lepiej nie mówić i nie wiem jak temu zaradzić :)
A więc w programie podanym w temacie stworzyłem wczoraj nową partycje (dzieląc wcześniej inną). Wszystko spoko ładnie ale dzisiaj chciał usunąć nowo stworzoną partycję a wolne miejsce przeznaczyć na stworzenie nowej małej partycji i resztę wolnego miejsca dołożyć do już istniejącej partycji.
I tak też zrobiłem. Z partycji o pojemność 44GB zrobiłem 78GB. I tu powstaje bardzo duży problem. Otóż program pokazuje mi, że pozostałego wolnego miejsca na dysku zostało tylko 5GB chociaż używanych jest tylko 40GB i przecież przed chwilą dodałem wolne miejsce więc o co chodzi myślę sobie. Windows pokazuje mi, że owa partycja ma 44GB (czyli rozmiar przed powiększeniem) a program, że ma 78GB i zajętego miejsca 73GB :( :(
Nie mogę powrócić do poprzedniego stanu ponieważ program twierdzi, że jest zajęte te 73GB !! Nie wiem co mam robić :( :( Przecież te 35GB nie mogły sobie ot tak wyparować :( Proszę pomózcie .... z góry dziękuje i przepraszam za kłopot.

23 Wrz 2007, 00:12

a probiwales zainstalowac starsza wersje moze nowa jest jakas wadliwa niedopracowana zainstaluj inna i sprawdz jak to niepomoze sprobuj innego programu do dzielenia partycji

23 Wrz 2007, 02:43

Jeśli ta partycja faktycznie jest pusta to najpierw ją formatuj i spróbuj ponownie.

23 Wrz 2007, 21:49

Dzięki Johny pomogło ;) tyle że musiałem zgrać 32 GB danych na komputer mojego brata :lol: leci + :)
Wyślij odpowiedź