TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Partition Magic

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Partition Magic

Postprzez Coby » 22 Lut 2008, 16:28

PostUA:

Witam
Mam problem . Na kompie mam dysk 250 g , z jedną partycją C :cry: , chce go podzielić , ale bez formatu , czy gdy dane które mam zawarte na dysku nie zostaną utracone po partycjonowaniu programem PM ?

I jeszcze jedno pytanie mam wole około 50 giga i czy z tego wolnego miejsca mogę zrobić partycję około 40 gb?
deviantART.com
Awatar użytkownika
Coby
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Gru 2007, 23:52

Postprzez jonny » 22 Lut 2008, 17:02

PostUA:

Masz 250 GB HDD i wolne na nim 50 GB , czyli Partycja C (jedyna) zawiera około 200 GB danych ,to jest problem bo PM potrafi tworzyć partycje bez utraty danych i co za tym idzie bez kasowania czy nagrania na płytki bądź przekopiowania na inny nośnik możesz utworzyć partycję C ponad 200 GB i D z reszty .Nie da się zmniejszyć partycji do wielkości mniejszej niż wielkośc danych na niej zapisanych.
Moim zdaniem to bez sensu , najlepiej przekopiuj większość danych na jakiś nośnik i wtedy podziel dysk na trzy , cztery partycje .
Jak na C zostanie wraz z systemem powiedzmy 40 GB danych to wtedy utworzysz nową C ok 50 GB czy jak tam chcesz i inne partycje.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez Coby » 22 Lut 2008, 17:07

PostUA:

jonny napisał(a):Masz 250 GB HDD i wolne na nim 50 GB , czyli Partycja C (jedyna) zawiera około 200 GB danych ,to jest problem bo PM potrafi tworzyć partycje bez utraty danych i co za tym idzie bez kasowania czy nagrania na płytki bądź przekopiowania na inny nośnik możesz utworzyć partycję C ponad 200 GB i D z reszty .Nie da się zmniejszyć partycji do wielkości mniejszej niż wielkośc danych na niej zapisanych.
Moim zdaniem to bez sensu , najlepiej przekopiuj większość danych na jakiś nośnik i wtedy podziel dysk na trzy , cztery partycje .
Jak na C zostanie wraz z systemem powiedzmy 40 GB danych to wtedy utworzysz nową C ok 50 GB czy jak tam chcesz i inne partycje.

kurde szczerze to nie uśmiecha mi się kopiować na coś innego ponad 140 giga filmów i muzy :cry:
i znowu jestem w kropce
deviantART.com
Awatar użytkownika
Coby
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Gru 2007, 23:52

Postprzez niunka » 22 Lut 2008, 19:02

PostUA:

Z tego co zostalo robisz partycje,kopiuje na nia tyle ile wejdzie,w tym momencie zwalnia sie miejsce na C , zwiekszasz rozmiar partycji D o tyle ile zwolnilo sie miejsc na C i tak kilka razy.Troche zabawy,ale nie tracisz danych i nie musisz ich nigdzie zapisywac.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez LucaS » 22 Lut 2008, 19:45

PostUA:

jonny napisał(a):Masz 250 GB HDD i wolne na nim 50 GB , czyli Partycja C (jedyna) zawiera około 200 GB danych ,

Nie do końca tak jest.
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=10587

PS: Radzę ostrożnie działać z Partition Magic. Ja bym nie ryzykował tylu danych ile masz. Najlepiej weź dysk, idź do kumpla, u niego na jego dysk przekopiuj dane, sformatuj dysk, zrob partycje (nawet u kumpla od razu mozesz to zrobić) i wtedy spowrotem swoje dane. Ja kiedyś straciłem dużo muzy przez Partition Magic, na szczęście odzyskałem ale łatwo nie było. Pomyśl nad tym kumplem,żebys potem nie żałował.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez jonny » 22 Lut 2008, 20:47

PostUA:

LucaS napisał(a):
jonny napisał(a):Masz 250 GB HDD i wolne na nim 50 GB , czyli Partycja C (jedyna) zawiera około 200 GB danych ,

Nie do końca tak jest.
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=10587

Wiem LucaS że 250 GB to trochę mniej w rzeczywistości , mniej - wiecej pisałem .
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]