Mam problem . Na kompie mam dysk 250 g , z jedną partycją C

I jeszcze jedno pytanie mam wole około 50 giga i czy z tego wolnego miejsca mogę zrobić partycję około 40 gb?
UA:
UA:
UA:
jonny napisał(a):Masz 250 GB HDD i wolne na nim 50 GB , czyli Partycja C (jedyna) zawiera około 200 GB danych ,to jest problem bo PM potrafi tworzyć partycje bez utraty danych i co za tym idzie bez kasowania czy nagrania na płytki bądź przekopiowania na inny nośnik możesz utworzyć partycję C ponad 200 GB i D z reszty .Nie da się zmniejszyć partycji do wielkości mniejszej niż wielkośc danych na niej zapisanych.
Moim zdaniem to bez sensu , najlepiej przekopiuj większość danych na jakiś nośnik i wtedy podziel dysk na trzy , cztery partycje .
Jak na C zostanie wraz z systemem powiedzmy 40 GB danych to wtedy utworzysz nową C ok 50 GB czy jak tam chcesz i inne partycje.
UA:
UA:
jonny napisał(a):Masz 250 GB HDD i wolne na nim 50 GB , czyli Partycja C (jedyna) zawiera około 200 GB danych ,
UA:
LucaS napisał(a):jonny napisał(a):Masz 250 GB HDD i wolne na nim 50 GB , czyli Partycja C (jedyna) zawiera około 200 GB danych ,
Nie do końca tak jest.
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=10587
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]