TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Partycje w Windows

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Partycje w Windows

Postprzez BURSZTYN » 27 Sty 2019, 19:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36 Vivaldi/2.2.1388.37


CO SIĘ STANIE JAK WYMAŻE PATRYCJE W WINDOWS MAM PROBLEM TAKI ZE PROGRAM PHOTOSHOP ODMAWIA PRACY BO MA ZA MAŁO PAMIĘCI A WOLNEGO MIEJSCA PAMIĘCI JEST DUŻO
BURSZTYN
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 10 Sty 2019, 23:36
Sprzęt: ASUS K555L

Re: PATRYCJE

Postprzez Illidan » 28 Sty 2019, 06:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 7.0; SLA-L22) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.99 Mobile Safari/537.36


U pytanie jaka partycje chcesz wymazać? Podaj więcej informacji, jaki masz dysk, ile partycji, która chcesz wymazać? Zrób najlepiej screen z " Zarządzania dyskami" w Windows i pokaż na forum.
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 312
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 15

Re: PATRYCJE

Postprzez BURSZTYN » 28 Sty 2019, 14:37

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36 Vivaldi/2.2.1388.37


NA INNYM FORUM NAPISAŁEM O SWOIM PROBLEMIE I ODPISALI MI ZE TO WINA MOŻE BYĆ PATRYCJI PYTAM SIĘ Z CIEKAWOŚCI BO OD TEGO SĄ ODPOWIEDNI LUDZIE A JA MOGĘ ZEPSUĆ GORZEJ MÓJ PROBLEM JEST TAKI PHOTOSHOP ODMAWIA PRACY BO MA ZA MAŁO PAMIĘCI A WOLNEJ PAMIĘCI JEST DUŻO MAM DUŻO PROGRAMÓW DARMOWYCH DO OPTYMALIZACJI KOMPUTERA I NIE TYLKO

INTEL i5 max 2.7 Ghz
NVIDIA 820 M
RAM 4 GB 1.25 GB PAMIĘĆ ZAJĘTA

WOLUMIN UKŁAD SYSTEM PLIKÓW STAN
DYSK 0 PATRYCJI 1 NTFS ZDROWY PATRYCJI SYSTEM EFI
DYSK 0 PATRYCJI 5 PROSTY NTFS ZDROWY PATRYCJI OEM
DATA ( D ) PROSTY NTFS ZDROWY PATRYCJI PODSTAWOWY
OS ( C ) PROSTY NTFS ZDROWY PATRYCJI ROZRUCH PLIK STRONICOWANIA ZRZUT AWARYJNY
RECORWERY PROSTY NTFS ZDROWY PATRYCJI OEM
RESTORE PROSTY NTSF ZDROWY PATRYCJI OEM
BURSZTYN
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 10 Sty 2019, 23:36
Sprzęt: ASUS K555L

Re: Partycje w Windows

Postprzez Illidan » 28 Sty 2019, 18:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.0.1; 8070) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.99 Safari/537.36


Z tego co piszesz to masz dwie partycje do normalnej pracy,systemową C i drugą D.Reszta to partycje systemowe,których się nie rusza.Sa one potrzebne do prawidłowego działania systemu.Jrsli chodzi ooartycje systemową to pytanie ile masz wolnego miejsca na niej?Mozectrzeba zwolnić miejsce usuwając zbędne pliki,programy itp.Mozna też spróbować zwiększyć partycje C kosztem D.Nie wiem jak z miejscem na twoich dyskach ogólnie,bo by to zrobić to nie możesz mieć zapchanych tych partycji.Druga rzecz,nie wiem czy problemu nie rozwiąże instalacja Adobe i innych programów na partycji D,gdzie masz wiecej miejsca może. Dobrze by było gdybyś porwał jeszcze jak jest komunistycznej błędu tego Adobe i powiedz ile masz dostępnego wolnego miejsca na tych partycjach?
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 312
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 15

Re: Partycje w Windows

Postprzez BURSZTYN » 28 Sty 2019, 23:17

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36 Vivaldi/2.2.1388.37


PATRYCJE SYSTEM PLIKÓW POJEMNOŚĆ UŻYTA PRZESTRZEŃ WOLNE MIEJSCE OZNACZENIA STAN
DYSK 1( GPT )
SYSTEM FAT32 100 32.93 MB 67.07 MB GPT,EFI SYSTEM
REKORVERY NTFS 900 MB 292,73 MB 607,07 MB GPT,WRE NONE
*: INNE 128.73 MB 0.00 KB 128.00 MB GPT,MSP NONE
C OS NTFS 371.82 MB 68.60 GB 330.22GB GPT ROZRUCH
*: NTFS 802MB 422.82 MB 379.18 MB GPT.WRE NONE
D:DATE NTFS 537 GB 457.61 GB 537.35 GB GPT NONE
*:RESTORE NTFS 2O.01 GB 10.50 GB 9.51 GB GPT.WRE NONE
BURSZTYN
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 10 Sty 2019, 23:36
Sprzęt: ASUS K555L

Re: Partycje w Windows

Postprzez Illidan » 29 Sty 2019, 01:53

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2) AppleWebKit/537.22 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.22 anonymized by Abelssoft 1955580055


Po pierwsze, czemu nie podajesz screenów jak proszę, są przejrzystsze. Drugie, pisz normalnie niedużymi literami. Z tego, co widze na oby dyskach masz sporo wolnego miejsca na D i niezbyt dużo na C , ale masz tam wolne prawie 400 MB. Program z tego powodu nie powinien sprawiać problemu, aczkolwiek może on tak ma, że potrzebuje więcej. Co z komunikatem o błędzie, o który prosiłem? Spróbuj zwiększyć miejsce na C za pomocą programu "EaseUs Master Particion", to darmowy program do partycjonowania, lepszy od systemowego. Spróbuj zdjąć trochę z partycji D na rzecz partycji C. Pokaż mi jeszcze screen, o który prosiłem z zarzadzania dyskami w systemie by lepiej rozeznał się w układzie partycji.
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 312
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 15

Re: Partycje w Windows

Postprzez BURSZTYN » 29 Sty 2019, 11:56

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36 Vivaldi/2.2.1388.37


Screen co to jest i jak to wlepić na forum Jak znależć komunikator błędu Jak chodziłem do szkoły nie było informatyki Nie napisałeś komunikator tylko coś innego sprawdż to Formatowałem z 8,1 na 10 i musiałem instalować ponownie może to w tym problem
BURSZTYN
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 10 Sty 2019, 23:36
Sprzęt: ASUS K555L

Re: Partycje w Windows

Postprzez Illidan » 29 Sty 2019, 12:35

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 7.0; SLA-L22) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.99 Mobile Safari/537.36


Jak chcesz uruchomić Adobe to musisz dostać komunikat o błędzie skoro nie działa? Screeny udostępnia tak, że wygrywasz je gdzieś, np. na stronę TinyPic i tu podajesz linka do zdjęcia, możesz wkleić na forum też by był w poście widoczny, przed adresem dodajesz[img]i na końcu (/img]. Nawias dajesz wszędzie kwadratowy, dałem tak by tekstu nie rozbić tym kodem. W edytorze postu możesz ten kod wybrać po wklejenia linka że zdjęciem i zaznaczenie go. Pokaż mi też raporty błędów system. Raport Aplikacja. Jak udostępnić masz w poradniku poniżej.
https://sites.google.com/site/twierdzac ... nik-zdarzeń-systemu-windows-podgląd-zapisywanie-udostępnianie
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 312
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 15

Re: Partycje w Windows

Postprzez jou300 » 07 Lut 2020, 08:25

PostUA: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/77.0.3865.116 Safari/537.36 OPR/55.2.2719.50740


A próbowałeś tą partycję naprawić?
Filmy dla początkujących użytkowników Linuxa.
Więcej informacji znajdziesz w moim profilu.
jou300
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 23
Dołączenie: 23 Maj 2019, 21:59


Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]