TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Sama napełniam kadridże do HP i jakos mi to wychodzi,ale oststnio napełniłam i niby jest pełen,a drukuje bladymi kolorami.Jaka tego może byc przyczyna?Może trzeba przeczyścic coś?Ale jak?
Spróbuj przeczyścić i skalibrować przy pomocy zestawu narzędzi HP. Otwierasz jakiś dokument ctrl+p właściwości i tam masz wszystko. Na pewno dobrze napełniłaś toner? nie pomyliłaś kolorów ?
Nie,kolorów nie pomyliłam,bo wychodza takie jakie powinny,ale jakieś blade i szybko mi sygnalizuje,ze kadridż jest powoli pusty,chociaż niewiele wydrukowałam.
Zrób tak; Wyjmij kadridż zamocz go na chwile w gorącej wodzie (z czajnika) ale oczywiście nie całego tylko troszkę zamocz tą część od spodu i zamocz jeszcze go w denaturacie, ja tak robiłem pomogło
netka77 napisał(a):Nie,kolorów nie pomyliłam,bo wychodza takie jakie powinny,ale jakieś blade i szybko mi sygnalizuje,ze kadridż jest powoli pusty,chociaż niewiele wydrukowałam.
Po napełnianiu zawsze sygnalizuje że jest pusty u mnie jest tak samo. Próbowałaś kalibracji ?
Po prostu katridże można tylko do kilku razy napełniać, ja napłniłem swoje tylko 4 razy, przy następnych napełnieniach już marnie drukowało, z liniami i przejaśnieniami