Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
09 Sie 2008, 18:32
Sama napełniam kadridże do HP i jakos mi to wychodzi,ale oststnio napełniłam i niby jest pełen,a drukuje bladymi kolorami.Jaka tego może byc przyczyna?Może trzeba przeczyścic coś?Ale jak?
09 Sie 2008, 19:42
Spróbuj przeczyścić i skalibrować przy pomocy zestawu narzędzi HP. Otwierasz jakiś dokument ctrl+p właściwości i tam masz wszystko. Na pewno dobrze napełniłaś toner? nie pomyliłaś kolorów ?
09 Sie 2008, 20:59
Nie,kolorów nie pomyliłam,bo wychodza takie jakie powinny,ale jakieś blade i szybko mi sygnalizuje,ze kadridż jest powoli pusty,chociaż niewiele wydrukowałam.
09 Sie 2008, 21:16
Zrób tak; Wyjmij kadridż zamocz go na chwile w gorącej wodzie (z czajnika) ale oczywiście nie całego tylko troszkę zamocz tą część od spodu i zamocz jeszcze go w denaturacie, ja tak robiłem pomogło
09 Sie 2008, 21:27
Dzieki za radę-spróbuję.
09 Sie 2008, 22:26
netka77 napisał(a):Nie,kolorów nie pomyliłam,bo wychodza takie jakie powinny,ale jakieś blade i szybko mi sygnalizuje,ze kadridż jest powoli pusty,chociaż niewiele wydrukowałam.
Po napełnianiu zawsze sygnalizuje że jest pusty u mnie jest tak samo. Próbowałaś kalibracji ?
11 Sie 2008, 15:21
najlepiej użyć udrażniacza. Mała buteleczka kosztuje z 5zł a mi służy już z dwa lata.
12 Sie 2008, 06:25
Po prostu katridże można tylko do kilku razy napełniać, ja napłniłem swoje tylko 4 razy, przy następnych napełnieniach już marnie drukowało, z liniami i przejaśnieniami