Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
25 Cze 2005, 17:23
Tak jak w temacie, szukam programu (o ile taki istnieje) do uruchamiania mini gierek. Gdy chcę uruchomić daną minigierkę to wyświetla mi się komunikat o błędzie, że dana aplikacja nie nadaje się do uruchomienia w systemie MS-DOS i Microsoft Windows. I tak jest niemalże z każdą mini grą... Za odpowiedzi i pomoc będę naprawdę wdzięczna. Pozdrawiam!
25 Cze 2005, 18:12
moze podasz przykład błędu
25 Cze 2005, 21:15
Jak masz XP to jest normalne
26 Cze 2005, 12:42
A błąd jest taki:
16-bitowy podsystem Windows
F:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchamiania aplikacji MS-DOS lub Microsoft Windows. Wybierz przycisk "Zamknij", aby zakończyć działanie aplikacji-->Zamknij/Ignoruj
Jak zignoruję komunikat, aplikacja nie uruchamia się. Fakt, zapomniałam dodać, że mam Windowsa XP. Problem z kompatybilnością ze starymi programami jest, jak ma się ten system, ale słyszałam o alternatywnej aplikacji, tylko nie mam pojęcia jakiej?!
27 Cze 2005, 14:23
Dobra, okazało się, że żadnej aplikacji nie trzeba było szukać;) Wystarczyło skopiować plik AUTOEXEC.NT z folderu C:\WINDOWS\REPAIR do folderu C:\WINDOWS\SYSTEM32 . Sorry, ale trochę się ośmieszyłam pisząc, że potrzebuję jakieś aplikacji

Pozdrawiam i polecam to rozwiązanie dla wszystkich, którzy mają podobny problem z minigierkami;)
27 Cze 2005, 16:09
wcale sie nie osmieszyłas
taka znajomosc systemu raczej nie jest nikomu normalnemu potrzebna
apropo.znalazłem w ciagu 2min rozwiazanie (
www.google.pl)
29 Cze 2005, 21:21
No wiesz, proktor, wam facetom, może takie błędy i niewiedza uchodzą płazem, ale nam kobietom, nie wolno popełniać takich błędów. Bo zaraz będą komentarze, że baba nie wie... , że baba nie powinna... , że baba i komputer... No sam wiesz co mam na myśli. Tutaj nie mogę się mylić, niestety.