witam. zakupiłem niedwno tuner tv do kompa philipsa gdzieś na allegro był dołączony pilot medion itp podpiąłem pilota do płyty głównej sterownik zainstalowałem ale gdy uruchamiam program do tv na kompie to pilot mi nie działa gdy uruchamiam power cinema (cyberlinka) to pisze mi zebym coś zakupił aby móc kozystac z pilota w tym programie. a z tego co wiem to on działa testowo bez płatnej wersji tego programu. Gdy uruchamiam "EventGhost" to pojawia mi sie po lewej stronie:
Plugin: X10 Remote
Plugin: Zoom Player
Plugin: Winamp
Enable exclusive: Keyboard Emulation
Plugin: Streamzap PC Remote
Unhandled exception in thread started by
Traceback (most recent call last):
File "C:\Program Files\EventGhost\eg\MainLogger.py", line 107, in write
wx.CallAfter(self._LoggerCtrl__OnWrite, data, 1)
File "wx\_core.pyc", line 13824, in CallAfter
File "wx\_core.pyc", line 7554, in GetApp
File "C:\Program Files\EventGhost\plugins\Streamzap\__init__.py", line 147, in ReceiveThread
"the driver."
PluginTools._Exception: 'Cannot open Streamzap driver!\nPlease check that the receiver is connected properly and no other application is accessing the driver.'
jak moge uruchomic tego pilota jakim programem z teg co patzyłem w systemie jest odbiornik prawidłowo zainstalowany. ale taqk jakby komputer nie odbierał sygnału z pilota.
dołaczony był tez program podobno do testowania pilota "eventview" ale jak go uruchamiam wyskakuje duzo opcji do wyboru porty com 1 albo 2 jakies house code i unit code. gdy wybieram configure remote receiver i przykladowo wybiore potr 2 albo 1 i dam troubleshoting pojawia sie komunikat helo ID 802 signal. gdyby ktoś potrzebował fotki z tego programu to na maila moge wysłac.
jak ktoś zna jakąś zrozumiałą instrukcje albo wie jak to uruchomic to dajcie znac..... thx