TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

PISEMKA KOMPUTEROWE

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

PISEMKA KOMPUTEROWE

Postprzez RainMan » 13 Lip 2005, 18:41

PostUA:

Jakie pisemko\a uważacie za najlepsze ??? Ja czytam "Clicka" bardzo fajny (16.50 zyla ) ponieważ jest to pisemko o wszystkim i na wysokim poziomie zaawansowania nie jak np. Komputer Swiecie
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez zebra » 13 Lip 2005, 18:52

PostUA:

Komputer Świat, owszem czytałam, ale teraz już "wyrosłam" z tego czasopisma. Obecnie czytam Eksperta, bardziej zaawansowany poziom. Przydatne kursy programowania w C++, Delphi i Javie. Obszerny dział Hardware i Software. Nowości w aplikacjach, porady dotyczące programów i systemu operacyjnego. Płyta CD z przydatnymi programami różnego typu. No i cena adekwatna do objętości czasopisma. Wysoki poziom merytoryczny pisma jest jego niewątpliwą zaletą. Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez RainMan » 13 Lip 2005, 19:01

PostUA:

no ekspert i komputer swiat co jakis czasw ymieniaja sie zawartoscia cdekow. to co w tym np. miesiacu bedzie w ekspercie za 2 numery bedzie w swiecie i na odwrot. wogole sa to takie programy ze... lepiej nie gadac. ale kazdy woli co innego pozdrawiam
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 13 Lip 2005, 19:21

PostUA:

Te programy, jakie są na płytach zarówno Eksperta, jak i Komputer Świata, wynika to z faktu, że aplikacje te są udostępniane przez producenta i mogą być zamieszczane na dowolnej płytce w tym, czy innym czasopiśmie. Zarówno owe programy możemy ściągnąć z internetu. A dla użytkowników, którzy nie mają dostępu do internetu, jest to bardzo wygodne. Nie wiem, co chcesz powiedzieć, pisząc, że programy w Ekspercie są takie, "...że szkoda gadać". Może jakieś konkrety? Bo to nie jest żaden argument. Jak chcesz ze mną o tym polemizować, to kup Eksperta, poczytaj, sprawdź programy zamieszczone na płytce, przygotuj odpowiednie argumenty i rozpocznij dyskusję. Gwarantuję ci, że w Click!'u nie znajdziesz tego, co zamieszczone jest w artykułach Eksperta. A bardzo wiele tego jest... Ja aplikacje mogę ściągać z internetu, a Eksperta kupuję nie tylko ze względu na wygodę, ale z faktu, że programuję i potrzebuję kompletnych kodów źródłowych, które Ekspert zamieszcza na CD-kach. Artykuły dla programistów są na wysokim poziomie, a to mi odpowiada. Nie namawiam nikogo do kupowania tego czasopisma, bo nie każdemu może ono odpowiadać. Ja jestem zadowolona. A tobie radzę się zorientować z temacie i dopiero rozpoczynać ze mną dyskusję. Pozdrawiam! I bez urazy!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez RainMan » 13 Lip 2005, 19:41

PostUA:

te programy sa po prostu denne!!!!!!!!!! np. jak upiekniac pulpit, to jest po prostu smieszne samie pierdoły chodzi mi o zawartosc tych ze płytek. W gazecie pisza smuty
porady dotyczące windowsa jak np. jak zmienic rozdzielczosc pulpitu no fakt to dla zaawansowanych uzytkwoników, total cmoander pierwsze kroki buahaha paint jak kopiowac obrazki do worda, dalej testy jakis tuszów do drukarek boże co za dno.
Chip w ostatnim numerze zawiera m.in. testy laptopów płyt 64bitowych lepszych kart graficznych najlepszy jest artykół o KRRIT hehe testy najnowszych programów dostępnych w necie porady dotyczące pełnego wykorzystania SP2
zawartośc płyty :
m.in. Bandwidth monitor pro 1.30 hd_speed 1.4.2.50 PeerGuardiian 2.0 beta 5b
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez proktor » 13 Lip 2005, 20:16

PostUA:

troche warpa,niestety na tego na papieze mnie nie stac(jeszcze :D )

dla zainteresowanych i bidnych tak jak ja ;) http://www.warp.arx.pl/archiwum/pdf/warp_pdf_01.html <<zebra jak programujesz to zapewne cie to zainteresuje,i tu dopiero sprawdzisz poziom experta ;)

a pozatym to raczej zadko czytam cos bez kodow zrudlowych]

zreszta w warpie tez ich od groma wiec co ja plote :D

no chyba,ze playboy,ckm,wamp,twoj wekend, i takich tam ;)

Pozdro for all!!!! <<ale ziomalsko :P

//dopisane//

kiedys czytalem gamblera mam w sio nmerow te czasopismo ma swoj niepowtazalny klimat ;)
Ostatnio edytowany przez proktor, 13 Lip 2005, 22:03, edytowano w sumie 1 raz
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez komandos » 13 Lip 2005, 21:14

PostUA:

Enter i PC Format. wg. mnie najlepsze...
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Mar 2005, 18:02
Miejscowość: Kocborowo

Postprzez zebra » 13 Lip 2005, 22:41

PostUA:

te programy sa po prostu denne!!!!!!!!!! np. jak upiekniac pulpit, to jest po prostu smieszne samie pierdoły chodzi mi o zawartosc tych ze płytek. W gazecie pisza smuty
porady dotyczące windowsa jak np. jak zmienic rozdzielczosc pulpitu no fakt to dla zaawansowanych uzytkwoników, total cmoander pierwsze kroki buahaha paint jak kopiowac obrazki do worda, dalej testy jakis tuszów do drukarek boże co za dno.

No to żeś mi dał argument, ha, ha!! Żałosna jest twoja krytyka, weź się schowaj człowieku. Jeden numer kupiłeś i masz obiektywne zdanie... W Click!'u kochany, to nic nie znajduję. Jeżeli ciebie interesuje jego zawartość, to w porządku. Jak czytasz to pożal się Boże, zaawanasowane pismo, to pewnie masz poniekąd pojęcie o komputerze i oprogramowaniu. A w Ekspercie masz podział na poziom łatwy, średni i trudny. Jak cię coś nie interesuje, to tego nie czytasz i proste. A jak jesteś takim zaawansowanym użytkownikiem, to sprawdź sobie, jak się konfiguruje program p2p eMule 46a. Taki temat znalazłam w twoich postach... No, przecież to w końcu bardzo zaawansowane pisemko. Ja w Ekspercie już dawno czytałam o aplikacjach p2p;) Pozdrawiam fana Click!'a, pana RainMana.
dla zainteresowanych i bidnych tak jak ja http://www.warp.arx.pl/archiwum/pdf/warp_pdf_01.html <<zebra jak programujesz to zapewne cie to zainteresuje,i tu dopiero sprawdzisz poziom experta
Dziękuję za informację, z przyjemnością sprawdzę. Mam nadzieję, że się przyda. Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez RainMan » 14 Lip 2005, 07:56

PostUA:

hahaha fajnie sie z tobą gada <lol> ale zamiast na mnie najeżdzac daj ty teraz jakis argument na eksperta, jak jestes taka cwana :P (bez obrazyt)
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 14 Lip 2005, 08:19

PostUA:

Z tobą również;) Jak jesteś bystry, to spójrz kilka linijek wyżej i przeczytaj moje posty. Tam podałam bardzo wiele argumentów, jakbyś nie doczytał. Nie lubię się powtarzać. Pozdrawiam.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez RainMan » 14 Lip 2005, 09:12

PostUA:

hmm niech bedzie :lol:
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez glizdu » 14 Lip 2005, 09:29

PostUA:

Ja tam kupuje Komputer swiat twoj niezbędnik i od czasu do czasu PC Format. W PC Formacie można sie wiele fajnych rzeczy nauczyć. No a w Niezbędniku nieraz sie trafią fajne programy. Chociaż teraz coraz częściej programy powtarzają się. W wcześniejszych wydaniach naprawde dawali przydatne rzeczy.
glizdu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Cze 2005, 10:43

Chip

Postprzez judasz » 14 Lip 2005, 12:25

PostUA:

a co sądzicie o CHIP-ie,moim zdaniem daje rade,mam tylko jedno zastrzerzenie do tej gazetki a minowicie powtarzwające się tematy takie jak spam, spyware czy wirusy.
INSTALKI.pl - programy, spolszczenia, kodeki, antywirusy, nagrywanie, komunikatory,
pełne wersje gier, odtwarzacze, tworzenie muzyki, p2p, tv player, ...

Ludzie cię oszukują, klamią, zostawiają, zmieniają się, a 100 kg jest zawsze 100 kg !
Awatar użytkownika
judasz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 25 Lut 2005, 15:19
Miejscowość: Żagań

Postprzez glizdu » 14 Lip 2005, 13:05

PostUA:

Mam gdzieś pare numerów CHIP-a, tylko że stare ale z tego co pamiętam to nawet ciekawe artykuły były. Ale jeśli sie chcesz czegoś nauczyć to proponuje PC-Format. :)

Pozdrawiam.
glizdu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Cze 2005, 10:43

Postprzez Mirahz » 15 Lip 2005, 13:25

PostUA:

Czy ktos z Was pamieta jeszcze takie pismo jak: "Commodore&Amiga" (skrot C&A)? To byl klimat ;).

Wspomnienie - ale to tak na marginesie ;).
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Następna

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]