Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
01 Cze 2008, 22:16
Proszę o wypowiedzi na ten temat.Bo jak sam założyciel plebiscytu powiedział wystarczy jeszcze jeden głos prócz mojego aby plebiscyt stał się jawny.
01 Cze 2008, 22:20
Jestem za.
01 Cze 2008, 22:25
Też jestem za.
01 Cze 2008, 22:29
omg LucaS wrociłeś mi wiarę w ludzi.
02 Cze 2008, 09:18
Oco chodzi z tym jawny czy nie jawny
02 Cze 2008, 15:39
Buzu powiedz mi czy w jakimkolwiek plebiscycie znałeś jego zwycięzcę przed ogłoszeniem wyników ?? Ujawnienie głosów, powoduje utratę sensu całej tej zabawy gdyż każdy będzie mógł sobie głosy zliczać i przed rozwiązaniem danej edycji wiedzieć już kto nagrodę otrzyma i jaka w tym frajda?? Żadnych emocji, żadnego oczekiwania tylko sucha kalkulacja. Dlatego, chciałem głosy otrzymywać na PW aby plebiscyt miał sens, aby nikt do samego końca nie wiedział kto zostanie laureatem danej edycji. Jeżeli z zabawy chcecie zrobić matematykę, to proszę bardzo nie będę się upierał przy mojej opcji ale oczywiście przejdzie decyzja większości tylko zanim coś napiszecie zastanówcie się nad tym czy warto psuć całą zabawę. Ja i Bozz wycofaliśmy się z tych "zawodów" aby nie posądzono nas o tworzenie kółka wzajemnej adoracji i dlatego też nie ma nas wśród nominowanych w pierwszej kategorii. ale widocznie dla niektórych to za mało.
PS: Zastanawiam się czy postępowanie Buza jest podyktowane dobrem ogółu czy czystą złośliwością,
02 Cze 2008, 15:56
Ja jestem za utrzymaniem tajności plebiscytu.
02 Cze 2008, 16:21
mateusz x man napisał(a):Ja jestem za utrzymaniem tajności plebiscytu.
ja też
ale! ja bym to zrobił w formie ankiety internetowej! takiej jaka miał Rumun do swojej pracy....!
Wtedy nie będzie jakiś podejrzeń o mistyfikacje ;d
02 Cze 2008, 16:35
kukaszr napisał(a):
ja też
ale! ja bym to zrobił w formie ankiety internetowej! takiej jaka miał Rumun do swojej pracy....!
Wtedy nie będzie jakiś podejrzeń o mistyfikacje ;d
Chodzi Ci o ankietę w której każdy będzie głosował na temat jawności plebiscytu?? Jeśli myślimy o tym samym to ankieta była by najlepszym rozwiązaniem.
02 Cze 2008, 16:37
kukaszr dziękuję ci za genialny pomysł, przechodzi bez dwóch zdań. Mateusz chyba chodzi o to. że w formie ankiety będzie glosowanie na nominowanych, ja z Bozzem tak to zrozumieliśmy i właśnie zabraliśmy się za jej tworzenie.
02 Cze 2008, 16:43
Szczerze mówiąc to ja jestem za zrobieniem obu ankiet.
02 Cze 2008, 16:45
nieeee tylko nie ankiety decydujące o tym kto ma być userem miesiąca itp!!! Ludzie myslcie!!! Co za problem robić sobie co 5 minut nowe nicki i głosować na samego siebie?! Nie sprawdzisz kto jak głosował a więc oszukaństwo byłoby na porządku dziennym!!!!! Już lepiej niech będzie tak jak jest. Jak już ma być jawne to przy ogłoszeniu wyników napisać kto głosował za zwycięzcą, kto za innymi. Wtedy każdy, nawet kamu i bozz, będą mogli być nowminowani bo na koniec i tak wiadomo będzie kto miał ile głosów i kto na niego głosował. Jeśli coś było by nie tak to zaraz by wyszło ewentualne oszustwo na jaw. W ogóle wypisujcie przy wynikach nie tylko zwycięzce ale też zdobywce drugiego miejsca, trzeciego i dalszego...
żadnych ankiet bo wtedy kompletnie nie będzie to miało sensu!!!
PS: Miałem na myśli ankiety na forum. Ale ze stronami umożliwiającymi zakładanie ankiet też żaden problem obejść - zazwyczaj albo IP (zmienne u wielu z neostrada, netia czy innymi dostawcami) albo cookies.
02 Cze 2008, 16:59
Chodziło o ankietę na stronie typu
www.ankietka.pl (nie forumowa ankieta).
Ale wtedy jest możliwość głosowanie na siebie, lub wielokrotnego głosowania przy zmiennym IP. Poważnie zastanawiamy się nad pomysłem LucaS'a, dzisiaj będzie wszystko wiadomo.
Ostatnio edytowany przez
Bozz, 02 Cze 2008, 20:41, edytowano w sumie 1 raz
02 Cze 2008, 19:36
Ustaliliśmy, że głosy dalej są wysyłane do mnie na PW, które ja później ujawnię w dniu podania wyników. Będzie to wyglądać tak:
kamuflasz głosował na:
1. xxx, yyy
2. xxx, yyy
Bozz głosował na:
1. xxx, yyy
2. xxx, yyy
Klasyfikacja Generalna:
1. xxx
2. yyy
03 Cze 2008, 07:47
I co bedziesz podawal kilkuset uesror kto na kogo glosowal ?
Co do manipulowania glosami to pisalam ci juz zeby zrobic ograniczenia kto moze glosowac.
Mi osobiscie jawnosc glosowania wogole sie nie podoba,pomyslcie jak bedzie wygladal nastepny plebiscyt i np ania glosowala na basie to basia bedzie glosowala na anie , naprawde cool.
ps.Leckt mich Leute ich geh nach Hause