TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pliki avi w Sony Vegas 6.0

Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.

Pliki avi w Sony Vegas 6.0

Postprzez azzurra13 » 25 Gru 2006, 18:43

PostUA:

Witam,

Używam Sony Vegas 6.0 do obróbki video. Dotychczas bez problemu otwierałam pliki AVI, co prawda były bez głosu, ale to akurat nie stanowiło dla mnie problemu. Po przegraniu programu na inny komputer, pliki AVI ( chodzi dokładnie o 'Prison break') nie sa czytane, nie ma ani dzwięku ani obrazu. Ściągałm wszelkie możliwe zestawy kodeków, ale żaden nie daje efektu. Na starym komputerze , we właściwościach pliku w Vegas, jest napisany, że używany jest DivX codec 6, ale te kodeki również nie działają. Byłabym wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Konwersję do wmv czy innego formatu też biorę pod uwage, ale tylko jeśli nie trwało by to zbyt długo i nie zniszczyło jakości filmu...

Z góry dziękuję..
azzurra13
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Gru 2006, 18:34

Postprzez Bozz » 25 Gru 2006, 19:13

PostUA:

Odinstaluj te wszystkie paczki kodeków i zainstaluj:
Ffdshow
Link : http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dshow.html

Jak nie pomoże, bedziemy dalej mysleć ;)
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez azzurra13 » 25 Gru 2006, 19:24

PostUA:

dzięki, niestety nie jestem dobrej myśli ze się uda, ale spróbuje ;)
Znalazłam na pewnym forum anime temat poświecony właśnie temu problemowi i nie wygląda to różowo:
http://www.animemusicvideos.org/phpBB/v ... sc&start=0

Wygląda na to że, xvid/divx/avi na jednym komputerze mogą być zimportowane , na innym nie... a konwertowanie ok. 30 x 350 mb nie wygląda zachęcająco. Spróbuje jeszcze ściągnąć Vegas 7...

EDIT: Działa:) Naprawdę nie wiem jak dziękować :) Ratujesz mi zycie!! ( no prawie ;) ) . 1000 X Dziękuję :)
azzurra13
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Gru 2006, 18:34

Powróć do Obróbka Foto, Audio, Video

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników