TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

płyta a dysk

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

płyta a dysk

Postprzez kolopel » 09 Cze 2007, 14:11

PostUA:

Witam i proszę o pomoc , mam taką płytę główną Gigabyte GA7VA a chciałbym kupic sobie jakis dysk 160 GB proszę o porade , czy ten dysk by mi zadziałał http://allegro.pl/item200518964_seagate ... 2l_fv.html ? A jezeli nie to mile widziane jakieś inne propozycje z allegro , z gór thx i pozdro
kolopel
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Wrz 2006, 00:57

Postprzez Mac » 09 Cze 2007, 14:32

PostUA:

Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez kolopel » 14 Cze 2007, 17:33

PostUA:

kupiłem ten dysk który mi poleciłeś , podłączyłem go do kompa i się nie wyświetla , proszę o jakieś wskazówki krok po kroku jak go podłączyć , z góry thx
kolopel
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 14 Cze 2007, 19:59

PostUA:

Bios ci go wykrył?? Jak tak to w topicu obok pisze co masz zrobić. Podzielic na partycje i je sformatować.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kolopel » 24 Cze 2007, 18:26

PostUA:

Odwaliłem maniane....za późno przeczytałem twój post, jedyne co zrobiłem to podzileilem na partycjie , działał z tydzień ok , ale dzis odmówił posłuszeństwa ,i dzis po włączeniu na początkowym ekranie , wykrywał mi tylko dysk podstawowy a nowego już nie ,potem pojawił się niebieski ekran błędu , który mówił o , zabezpieczeniu przed uszkodzeniem kompa , nakazał odinstalowanie dysku , lub uruchomienie chddisk , była też mowa o ewentualnym wirusie , prosze o pomoc co robic, sformatowac go teraz nie idzie bo w biosie nie wykrywa , czy go zniszczyłem ?
kolopel
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez LucaS » 24 Cze 2007, 18:35

PostUA:

kolopel napisał(a):czy go zniszczyłem ?

A waliłeś po nim młotkiem lub cegłówką? :P
Uszkodzić w ten sposob, który opisałeś się ni da, chyba że byłby to stary dysk a nie nowy.

Najlepiej idź z tym dyskiem do jakiegoś kumpla. Podłącz u niego i go sformatuj (nie szybkie formatowanie tylko normalnie). Podziel u niego na partycje i powinno działać.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Mac » 24 Cze 2007, 18:41

PostUA:

Jak dysk nie zadziała u kumpla, na gware i kuniec....
Jak zadziała to się zaczniemy martwic.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]