TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Po wcisnieciu zamknij system vista uruchamia sie ponownie

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Po wcisnieciu zamknij system vista uruchamia sie ponownie

Postprzez Hania » 28 Wrz 2007, 21:38

PostUA:

Witam mam serdeczną prośbę instalowalam viste juz kilka razy .Wszystko jest super do momentu resetu jezeli wcisne uruchom ponownie uruchamia sie normalnie,hibernacja tez dziala jak potrzeba .A jak chce go wylaczyc calkowicie uruchamia sie ponownie za cholere nieda sie wylaczyc,i nikt nie wie dlaczego. sprawdzalam w biosie wszystko jest oki w ustawieniach jest ustawione , zamknij system ale on tak jakby nie widzial polecenia zamknij tylko w kolko po wcisnieciu zamknij system uruchamia sie ponownie,moze jakas madra osoba powie mi dlaczego sie tak dzieje?zaznaczam ze przy wind XP dziala bez zarzutow i zamyka system normalnie . : :545:
Hania
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 21:11

Postprzez jonny » 29 Wrz 2007, 10:06

PostUA:

Nie sprawdzałem na Viście ale w Xp pomaga taka modyfikacja rejestru:

HKLM -> sofrware -> microsoft -> windowsNT -> CurrentVersion -> winlogon -> znajdź klucz "PowerDownAfterShoutdown" i ustaw wartość na 1 -> restart kompa.

Zaznaczam że nie nie jestem pewien czy ten klucz w rejestrze visty istnieje w
tej ścieżce dostępu jaką podałem .
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez Hania » 01 Paź 2007, 18:09

PostUA:

dzięki Jony za rade znalazlam ten klucz w viscie, wpisalam wartosc 1 tak jak napisałes.Zamknełam kompa przez momencik myslałam , ze juz się wyłaczył ale załaczył sie spowrotem nic to nie pomogło.Znalazłam nawet sterowniki do swojej płytu głownej ale tylko pod Xp, pod viste niestety niemai tym sposobem obejde się smakiem visty . :cry:
Hania
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 21:11

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników