TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

pobieranie plików

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

pobieranie plików

Postprzez Pawelsp410 » 10 Sie 2007, 23:01

PostUA:

Witam, czsto gdy pobieram pliki z internetu spotykam sie z tym ze polaczenie zostanie zerwane. NIestety albo i stety mam neostrade i takie przypadki sa na porzodku dziennym. Klopoty sie zaczynaja kiedy zostawiam komputer wlaczony na noc a rano dowiaduje sie ze internet hulal jedynie 2h zamiast 10 bo nagle noestrada sie rozlaczyla. Czy znacie jakis progam ktory zabopiegalby rozlaczeniu sie od internetu?
Pawelsp410
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Sie 2007, 22:53

Postprzez buzu » 10 Sie 2007, 23:10

PostUA:

Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez LucaS » 10 Sie 2007, 23:13

PostUA:

Niestety jest to normalnie przy NEOSTRADZIE. Jedynie można troche to zniwelować, otóż jak instalujesz neostrade, to nie instaluj strefy neostrada tp (tego niebieskiego okienka) tylko same stery. Aby zainstalować same stery, wejdz w cdrom i odnajdz folder Drivers a w nim sterowniki do sagem fast 800. Odpal exe i sterowniki same sie zainstalują. Na pulpicie stworzy sie ikonka Internet ADSL, kliknij na nie, ustaw login i haslo. Potem zainstaluj program AutoConnect (bardzo dobry program, na przyklad gdy neostrada sie rozlaczy - on sie polaczy na nowo, przydatne w nocy. Do tego jeszcze dzieki niemu laczysz sie automatycznie przy starcie systemu)

Problem pewnie bedzie wystepowal dalej, ale na pewno w mniejszej czestotliwosci.

Sprawdź też jaki masz modem (model sagema albo thompsona pod spodem). Ja mamsagema model E4 i na nim praktycznie w ogole nie mam rozlaczen (jedynie po 24h - automatycznie juz tak jest ze sie neostrada rozlacza). A gdy mialem model E2t i najnowsze sterowniki - dalej mi sie czasami rozlaczało.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez darkman » 10 Sie 2007, 23:28

PostUA:

darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17