TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pobieranie plików

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Pobieranie plików

Postprzez Tadzos » 10 Lis 2007, 00:02

PostUA:

Mam komputer stcjonalny podłączony do routera bezprzewodowego TL542G za pomocą kabla sieciowego,a laptopa bezprzewodowo.Ponieważ na laptopie nie za bardzo działa nagrywarka,więc chciałbym móc ściągać pliki na komputer stacjonalny. I tam dopiero nagrać na płytę,ale jak to zrobić?
Tadzos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Sty 2006, 16:32
Miejscowość: Konin

Postprzez 1jaa » 10 Lis 2007, 00:24

PostUA:

Chyba sam w to nie wierzysz co napisałeś. Sciągasz na stacjonarny i nagrywasz...
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez Tadzos » 10 Lis 2007, 01:41

PostUA:

A dlaczego miałbym nie wieżyć?Gdy ściągnę film to po przesłaniu na stacjonalny mogę nagrać.
Tadzos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Sty 2006, 16:32
Miejscowość: Konin

Re: Pobieranie plików

Postprzez 1jaa » 10 Lis 2007, 11:40

PostUA:

Tadzos napisał(a):Mam komputer stcjonalny podłączony do routera bezprzewodowego TL542G za pomocą kabla sieciowego,a laptopa bezprzewodowo.Ponieważ na laptopie nie za bardzo działa nagrywarka,więc chciałbym móc ściągać pliki na komputer stacjonalny. I tam dopiero nagrać na płytę,ale jak to zrobić?

Tadzos napisał(a):A dlaczego miałbym nie wieżyć?Gdy ściągnę film to po przesłaniu na stacjonalny mogę nagrać.

No skoro masz "komputer stcjonalny podłączony do routera bezprzewodowego TL542G za pomocą kabla sieciowego" to możesz bezpośrednio ściągać na komputer stacjonarny i dopiero nagrać. A jeżeli chodzi Ci o przesyłanie danych z laptopa na stacjonarny to jeżeli pod tym samym są routerem to jest ta sama sieć i wtedy na jednym i drugim grupę roboczą robisz taką samą i przesyłasz przez otoczenie sieciowe. Albo jak tak sie nie chcesz bawić to rivchatem. Choć dla mnie to bez sensu, żeby ściągac na laptopa, a nagrywać na stacjonarnym, skoro możesz bezpośredni na stacjonarny i wtedy nagrać.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez belladona123 » 10 Lis 2007, 12:28

PostUA:

Zastanawialem sie wczoraj troche nad tym co napisales.Sciagasz na lapa.a chcesz nagrac na stacjonarnym,mimo ze tamten tez jest podlaczony do netu?Mniejsza o to... zrob jak ci powiedzial 1jaa ,stworz grupe robocza(musisz troche poczytac co i jak). Ewentualnie zgrywanie na flash drive'a lub inny nosnik USB,a potem na PC...
Awatar użytkownika
belladona123
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Paź 2006, 00:36
Miejscowość: Edinburgh

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]