TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

poczta/antywir

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

poczta/antywir

Postprzez RainMan » 23 Sie 2005, 18:19

PostUA:

Mam 2 małe problemy

:arrow:1 Chciałbym utworzyc konto emailowe w Microsoft Office Outlok
wszystko idzie cacy do momentu wysłania próbnego maila. Wyskakuje błąd dotyczący hasła lub adresu emailowego (dodam ze skrzynke mam zrobioną na Onet.pl i stsowałem się do skazówek autoryzacji)

:arrow: 2 Mam Antywirusa AVG 7.0 , Czy ktoś o nim słyszał ? A Jak tak to czy jest on w miare optymalny

Pozdrawiam RainMan
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez zebra » 23 Sie 2005, 18:38

PostUA:

Co do pierwszego problemu, to sprawdź, jaką masz nazwę serwera poczty wychodzącej i przychodzącej (POP3/SMTP), sprawdzasz to w opcjach: Narzędzia-->Konta... . Zakładka Poczta, zaznaczasz utworzone konto i klikasz na Właściwości. Sprawdzasz zakładkę Serwery. Prawdopodobnie w serwerze poczty wychodzącej i przychodzącej powinna widnieć nazwa serwera: poczta.onet.pl, chyba, że masz pewność, że nazwa powinna być inna. Zabezpiecz konto hasłem. Zaznacz opcję Zapamiętaj hasło. Odznacz opcję: Logowanie przy użyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła. Zaznacz natomiast opcję Serwer wymaga uwierzytelnienia. Zastosuj i zapisz wszystkie ustawienia. Jeżeli problem będzie się powtarzał, zweryfikuj poprawność nazwy wpisanego serwera poczty... Co do drugiego pytania, to owszem, słyszałam o Antywirusie AVG 7.0, jednak jak narazie, to nie zamierzam dla niego rezygnować z Avasta :wink: . Czy jest optymalny? Sam go posiadasz... :wink: . Do ciebie należy ocena.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez RainMan » 24 Sie 2005, 11:29

PostUA:

No serwer poczty przychodzącej mam taki jaki podaje onet podczas autoryzacji na ich stronie :!: :!: Mimo to nadal wystepuje ten błąd :!: :!:
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 24 Sie 2005, 17:38

PostUA:

Może to być wina serwera poczty, który chwilowo nie działa poprawnie. Mam nadzieję, że wpisałeś adres e-mail taki, jaki masz na onecie :wink: . Spróbuj założyć sobie nową skrzynkę pocztową, jeżeli nadal będzie występował błąd... W Tlenie dostajesz dwa lub trzy adresy e-mail, gdy założysz konto, więc może skorzystasz z jednego z nich i na ten adres założysz konto w Outlooku. Poza tym, możesz skorzystać z innych programów pocztowych, na przykład: Mozilla Thunderbird lub The Bat!. Są dobrą alternatywą dla systemowego Outlooka. Do pobrania stąd: http://www.instalki.pl/programy/Downloa ... iczna.html . Jeżeli oczywiście taka opcja ci odpowiada :wink: .
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez RainMan » 24 Sie 2005, 23:11

PostUA:

nie moge wysłać wiadomości testowej :evil: bład serwera poczty wychodzacej i przychodzącej

raz mam
poczta.onet.pl
poczta.onet.pl

i

pop3.poczta.onet.pl
smtp.poczta.onet.pl

ale jak robie tak jak za drugim razem to mi sie pokazuje takie okienko cały czas gdzie sie wpisuje adres i hasło
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników