TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Podczas włączania kompa monitor sie nie odpala...

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Podczas włączania kompa monitor sie nie odpala...

Postprzez buczek06 » 19 Gru 2008, 23:40

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

podczas włączania kompa monitor sie nie odpala a jest na czówaniu , monitor działabo sprawdzałem na innym kompie jaki może byc tego problem ? jakie są obiawy jak sie płyta gł. spali albo jest uszkodzona ??
buczek06
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 15 Gru 2008, 22:01

Re: problem

Postprzez Czarodziejczarek » 19 Gru 2008, 23:59

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Sprawdź monitor na innym kompie, ale to już zrobiłeś i podaj dokladna specyfikacje sprzetu, może w tym jest problem jeśli coś grzebałeś ostatnio. Mozę być płyta główna uszkodzona dobrze by było jabyś cały sprzęt przetestował gdzie indziej np ramy karte graficzną a tak wogóle jakie masz sygnały podczas odpalania, ja kiedyś tez tak mialem po włożeniou ramów brak obrazu monitor kaput, wtedy w salonie polecili mi wyjmij baterie z biosu poczekaj tak z 10 minut (bios sie zresetuje) włóż i sprawdz co sie stanie to znaczy czy jest monitor oki jesli nie to niech pan zwróci ram wina wtedy tkwi w pana karcie graficznej lub płycie głównej zrobilem taki wszystko grało. wiec u mnie problem siedzial w !!!ramie!!! przyjacielu. Jeżeli przetestujesz sprzet gdzie indziej wtedy bedzie wiadomo co jest grane ale najpierw sprawdz ten bios zrob reset tak jak powiedzielm, nie zadziala wtedy postaramy sie pomoc tobie, ja wiecej juz ci nic nie pomoge. trzymam kciuki. :-) zaznaczam ze jesli wyciagniesz baterie zbiosu to wszystko utracisz czyli ustawienia ktore mogles kiedys sobie sam ustawic ale dysku czy windowsa to nie uszkodzi wiec mozesz wykonac bezpiecznei te czynnosc aha tylko wyłacz kompa z sieci najlepiej wszystko cała listwę napięciową dla bezpieczeństwa... i jeszcze jedno zmien nazwe teamtu zeby było łatwiej wiedziec co jest grane bo sama wyraz problem nic nie mówi to moja taka grzeczna miła rada bo minusa ci dadzą :-( :-( za to a po co to. narka :500: :501:
Znalazłem kiedyś fajną stronę:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lut 2008, 23:57
Miejscowość: Berlin - Słupsk
Pochwały: 1

Postprzez mateusz x man » 20 Gru 2008, 01:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Ja miałem taki sam objaw, jak mi się spaliła grafika. Monitor nie dawał żadnych reakcji że jest komputer uruchomiony (był w stanie czuwania i się nie włączył), za strony BIOS'u także zero oznak że coś jest nie tak.
mateusz x man
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 09 Cze 2007, 13:15
Miejscowość: Kielce
Pochwały: 2

Postprzez Palacio » 20 Gru 2008, 20:57

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Może kolega grzebał w komputerze i pozmieniał taśmy, tj. włożył odwrotnie o 180°, co także może być przyczyną.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Podczas włączania kompa monitor sie nie odpala...

Postprzez tez » 27 Gru 2008, 15:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.20) Gecko/20081217 Firefox/2.0.0.20

Hmm. A więc zacznij od uruchomienia komputera po 10s patrz na przedni panel obudowy i zobacz czy czerwona dioda sie zapala, jeżeli tak to problem z karta graficzną, a jeżeli się nie zapala zrestartuj komputer, wyjmij szuflade napędu i wciśnij reset jeśli się zamknie to padł procesor jeżeli się nie zamknie padła płyta główna. Pozdrawiam !
Tanie I Stabilne Serwery gier kontakt:2480302
tez
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Paź 2008, 21:38

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]