TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Podejrzenie kolejnego sality...

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Podejrzenie kolejnego sality...

Postprzez Reyon » 16 Kwi 2011, 18:02

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/534.16 (KHTML, like Gecko) Chrome/10.0.648.204 Safari/534.16

Eh ja się chyba załamie psychicznie jeżeli to kolejny raz trafie na ten syf. Po włączeniu jednego programu który wydawał się bezpieczny szlak trafiło Avire i menadżer zadań też został zablokowany, na strone Kasperskiego też się już nie da wejść. Po prostu cud, miód. Sprawdzałem w logach czy nie ma tych charakterystycznych dla Sality linijek no i niestety są...

OTL.txt: http://www.wklej.eu/index.php?id=ac9cb117f1
Extras.txt: http://wklej.eu/index.php?id=c518c38c54

Czekam na wyrok eksperta, który z dużą dozą prawdopodobieństwa jest już dla mnie znany :(
Ja w tym czasie idę się chyba pociąć, drugiego formatu nie zniosę, mam nadzieje, że coś się uda uratować teraz bynajmniej mogę działać szybciej bo wiem, że komputer zaczął fiksować przed godziną.

/edit
Zamiast się ciąć zacząłem trzeźwo myśleć log z UsbFix oczywiście z opcją deletion: http://wklej.eu/index.php?id=e6808e679f
Tym razem log się utworzył nie tak jak za poprzednim Sality :D Dobry znak.
No i nowe logi OTL o ile są potrzebne...
http://wklej.eu/index.php?id=91dffd3763
http://wklej.eu/index.php?id=fce9716966

Prosiłbym też aby ktoś wysłał mi SalityKillera na jakiś alternatywny hosting...
Reyon
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 15 Sty 2011, 14:01

Re: Podejrzenie kolejnego sality...

Postprzez kominekl » 16 Kwi 2011, 18:47

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

No niestety:

DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Running] -- -- (amsint32)

jest to usługa Sality :( . Zastosuj się do poniższej porady.

Zastosuj się do tego -> http://forum.instalki.pl/viewtopic.php? ... 98#p111372.
Alternatywny link ->
Kod: Zaznacz wszystko
http://www.filecluster.com/download-link-1/121813.html.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez Reyon » 16 Kwi 2011, 19:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/534.16 (KHTML, like Gecko) Chrome/10.0.648.204 Safari/534.16

Ten alternatywny link też nie działa no po prostu to jest jakiś horror. Chyba znów mnie czeka format nawet choćbym nie wiem jak chciał się tego pozbyć... Zachciało mi się Zmodelera pobrać nie ze strony producenta tylko z przeklej bo chciałem szybciej i przez bezmyślność bo tak to trzeba nazwać znów załatwiłem sobie problemy... a było już tak pięknie.
Zuploadujcie mi tego SalityKillera na speedyshare albo coś w ten deseń bo inaczej to nic z tego nie będzie.

//Edit
Obeszłem to. Mam już SalityKillera ale dziad na początku w ogóle nie reagował na szczęście zmiana nazwy pomogła.
Reyon
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kominekl » 16 Kwi 2011, 20:23

OK. Po wykonaniu instrukcji napisz jak wygląda sytuacja i wrzuć nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Reyon » 16 Kwi 2011, 20:29

Co śmieszne paradoksalnie SalityKiller nic nie znalazł... Nie wiem czy ma jakiś sens wrzucanie logów bo pewnie będą takie same. Mam przejść odrazu do fazy drugiej czyli skan Doctorem czy jeszcze coś radzisz zrobić?
Reyon
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kominekl » 16 Kwi 2011, 20:44

Spróbuj jeszcze szczepionki od AVG -> http://free.avg.com/pl-pl/67769. Następnie przejdź do fazy drugiej (skan DrWebCureIt`em).
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Reyon » 16 Kwi 2011, 20:46

Zapomniałeś o drobnej rzeczy :P - infekcja blokuje mi strony producentów antywirusów.
Reyon
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kominekl » 16 Kwi 2011, 20:54

Skoro SalityKiller nic nie znalazł to może jednak przejdźmy do następnego punktu. Jednakże wykonaj najpierw skanowanie DrWebCureIt`em. A dopiero potem Kaspersky Virus Removal Tool ->
http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/
.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Reyon » 16 Kwi 2011, 20:55

Tyle, że znów potrzebny mi alternatywny link...
Reyon
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kominekl » 16 Kwi 2011, 21:08

Dobra wykonaj poniższe instrukcję (przepraszam, że trochę zakręciłem, ale już się ogarnąłem).

1.Spróbuj szczepionki od AVG -> [strona nie jest już dostępna]
Pobierz pliki rmsality.exe, rmsality.nt i rmsality.dos, a następnie uruchom program rmsality.exe.

Możesz także podać dyski (lub partycje) do wyleczenia. W tym celu podaj ich symbole jako parametry polecenia, np. „rmsality C: D:”. Jeśli polecenie zostanie użyte bez parametrów, wyleczone zostaną wszystkie dyski (partycje) komputera.

Uwaga:
Pomyślne uruchomienie programu usuwającego wymaga uprawnień administratora. Dla poprawnego działania programu usuwającego konieczne jest zapisanie plików rmsality.nt i rmsality.dos w tym samym folderze co plik rmsality.exe. Po zakończeniu procesu leczenia uruchom pełny test AVG, aby sprawdzić, czy komputer jest wolny od wirusów.

2. Wykonaj resztę podpunktów z instrukcji głównej (czyli to co w poniższym cytacie).

• Następnie pobieramy Dr.Web CureIt -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ureIt.html (możemy także użyć Kaspersky Virus Removal Tool ->
http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/
). Zapisujemy go z rozszerzeniem .com i pod losową nazwą np. 2423.com
• Wykonujemy pełne skanowania kilka razy dotąd, dopóki skaner nie będzie nic znajdował. Leczymy co się da, resztę usuwamy.
• Po dezynfekcji podajemy odpowiednie logi na forum.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez mateo8898 » 16 Kwi 2011, 21:52

Jakby co to podaję jeszcze alternatywny link do KVRT ->
http://www.speedyshare.com/files/28002059/12345.com
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez Reyon » 17 Kwi 2011, 15:58

Nie no po prostu ręce opadają... Używałem tej szczepionki AVG i chyba nic nie znalazła oto log:
VirusRemover: http://wklej.eu/index.php?id=01610f2611

Potem skan Dr.Web no i niby doszło do końca. Niby pisało, że wyleczone i wszystko cacy ale jak chciałem zamknąć program to pokazało mi, że są infekcje i że program nie wie co z nimi zrobić. Nie wiem czy to normalne... Potem kliknąłem zaznacz wszystko i usuń no ale potem zorientowałem się, że przecież to miało mi to wyleczyć a nie od razu usuwać i ostatecznie kliknąłem na anuluj potem i w końcu nie wiem czy mi coś usunęło wyleczyło czy nie... A przecież zaznaczyłem przed skanowaniem, że to co się da ma leczyć a resztę usuwać, więc nie rozumiem tego skąd tamten komunikat, że nie wie co ma z tym zrobić. Oto log Dr.Web nie wiem czy to ten co być powinien ale innego nie było:
Dr.Web CureIt: http://wklej.eu/index.php?id=18bf55731a

Infekcja nadal jest, co do tego nie mam nawet cienia wątpliwości. Nie wiem, zacznę drugi raz skanować ale nie dość, że jest tak długo to pewnie znów te same wirusy mi znajdzie i to jest taka syzyfowa praca. Nie mam już do tego sił :cry:

//edit
Skanuje drugi raz no i znów te same pliki znajduje i niby je leczy. Nie wiem sam co mam o tym myśleć czy w końcu on je faktycznie leczy czy nie.
Reyon
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kominekl » 17 Kwi 2011, 17:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.16) Gecko/20110319 Firefox/3.6.16 ( .NET CLR 3.5.30729)

Rób skanowania i usuwaj to co znalazł póki nic już DrWebCureIt nie znajdzie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez mateo8898 » 17 Kwi 2011, 17:57

W razie czego możesz jeszcze skorzystać z bootowalnych skanerów, są podane w instrukcji.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez Reyon » 17 Kwi 2011, 21:18

Kolejne 4 godziny czekania na marne, nic nie ruszyło dalej, infekcja postępuje i z komputerem jest co raz gorzej, a Dr.Web sobie skanuje ale nic z tym nie robi i ciągle znajduje to samo, a nawet więcej i więcej. Za pierwszym razem znalazło 400 teraz przeszło 500. Postaram się przeskanować jutro jeszcze KVRT ale chyba cudu nie będzie. Jak coś to zdam relacje ze skanowania jutro. Nie wiem jeszcze może coś pokombinuje z tymi bootowalnymi skanerami ale problem jest w tym, że to ktoś inny musiałby mi nagrać. Fajnie się czyta jak ktoś sobie radzi z tym szkodnikiem, a ja już drugi raz muszę trafić na taki przypadek, którego nie da się wypędzić. Widać jestem dużym szczęściarzem.
Reyon
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]