Dziękuję bardzo!
Przeprowadziłem całą procedurę i niby OK, ale...
Podczas skanowania Anti-Malware zaprotestowała i zatrzymała skanowanie
Avira,zgłaszając problem z
SPR/Tool.Reboot.J, . Konkretnie tutaj:
Virus or unwanted program 'SPR/Tool.Reboot.J [riskware]'
detected in file 'C:WINDOWSsystem32ToolsRestart.exe.Po dodaniu do kwarantanny Anti-Malware ruszyło i pokazało czyściutki
raport.
Ponowiłem skanowanie i znów Avira zaprotestował, tym razem znajdując
tutaj:
detected in file 'C:System Volume
Information_restore{D30EC6DA-3570-4EE3-9927-1913471D8D7C}RP319A0044357.exe.Co znalazła Avira? W
"Virus information" jest tylko tyle:
No description was found matching your research criteria. Czyżby Avira była przeczulona?! (przy skanowaniu HIJack'em na moment zapalał się na górze okna komunikat
na czerwono:
O15 trustet zone enumerationpóźniej znikało i log wyglądał czysto tak jak to zamieściłem)
Dodatkowo mam dziwny efekt:
miałem problem z zarejestrowaniem na tym forum, bo nie widziałem okna z którego miałem przepisać sekwencję znaków. Później, po zarejestrowaniu z innego kompa, zaczęły się problemy z logowaniem. Co któreś logowanie kończyło się wywaleniem do strony logowania - już po komunikacie o prawidłowym zalogowaniu. Teraz prawie niemożliwe jest zalogowanie: forum zgłasza poprawne logowanie, ale po chwili przenosi do strony logowania lub po kilkukrotnych próbach jestem zalogowany, ale jakakolwiek aktywność na forum (np. podgląd swojego wpisu lub zatwierdzenie wpisu przez
"Zapisz") powoduje przeniesienie do strony logowania. Proces narastał, zupełnie, jakby mój system "nauczył się" ignorować komunikaty forum!?

To jest chyba problem dla adminów - może wskazówka o moich ustawieniach

(teraz też korzystam z innego kompa)