TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Podgląd Zdarzeń \ Wyłączenie kompa podczas gry

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Podgląd Zdarzeń \ Wyłączenie kompa podczas gry

Postprzez kanarek15 » 30 Lis 2007, 17:55

PostUA:

Mam taki problem, gdy gram w gre Archlord Online komputer zaczyna mi się sam gasić (tylko na tej grze) przechodzi w taki jakby stan wstrzymania i po kilku sekundach sie resetuj i potem w autostarcie jest dumprep 0-k, po kilku dniach juz sie nie resetował, wyglonda to tak: bije mobka i zachwile przestaje słyszeć głos , ale słysze muzyke nagle ekran robi sie ciemno niebieski... za chwile czarny i swieci sie pomaranczowa lampeczka tak jak by był komp wyłączony, ale muzyka gra, i moj komp jest jakby zamrożony nic nieda sie zrobic, trzeba resetować.
Bug gry to napewno nie jest!

Wie ktoś czemu może tak sie dziać?? Proszę o pomoc !

ASSUS płyta główna
Windows XP SP2
AMD ATHLON 64 processor 3800+
2.41GHz
1GB RAM
Ati Radeon X1600PRO SILENT - karta graficzna.

PS.

Czasami wiatraczek w zasilaczu warczy i musze rozkręcać kompa.

po wyłączeniu gry i restarcie kompa
Temperatura: Bezpieczna (sprawdzane w EVEREST)

Patrzyłem w programie administracyjnym Podgląd zdarzeń.
W zakladce aplikacja miałem taki Błąd:

System zdarzeń modelu COM+ wykrył niespójność w stanie wewnętrznym. Potwierdzenie "GetLastError() == 122L" zwróciło błąd w wierszu 201 z d:\qxp_slp\com\com1x\src\events\shared\sectools.cpp. Skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft i zgłoś ten błąd.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

W zakładce System:

Model DCOM odebrał błąd „Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. ” podczas próby uruchomienia usługi upnphost z argumentami „” w celu uruchomienia serwera:
{204810B9-73B2-11D4-BF42-00B0D0118B56}

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Wie ktoś co jest nie tak i jak naprawić problemy??
Awatar użytkownika
kanarek15
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Sie 2007, 11:12

Postprzez Dawid255151 » 30 Lis 2007, 19:22

PostUA:

Może sprubuj gre przeinstalować albo zrub test pamięci ram albo to wina sterowników lub możliwie gra nieobsługuje twojej grafy
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]