TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Podkreslenie w adresie strony

Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.

Podkreslenie w adresie strony

Postprzez lakilu » 26 Kwi 2017, 11:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/58.0.3029.81 Safari/537.36


Narobiłem bigosu :/ tzn stworzyłem strone samodzielnie, zeszło mi z tym troche ale zaplecze w postaci skonczonego jakiś czas temu technikum informatycznego, pare kursów online i jest! Jednak… szkopuł tkwi w urlu :/ nie wiedziałem wcześniej ze w adresie strony nie powinno byc podkreslników :/ co mam teraz zrobic? przerobic to? ale to sie podobno z jakimiś przekierowaniami wiąże a chciałem od razu zlecić pozycjonowanie. Kurcze zawaliłem… doradzcie jak to odkręcic
lakilu
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 03 Lut 2017, 13:27

Re: Podkreslenie w adresie strony

Postprzez krystian3w » 26 Kwi 2017, 14:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2987.98 Safari/537.36 Slimjet/14.0.2.0


Masz na myśli że uruchomiłeś domenę np. moja_domenka.pl i ten podkreślnik nie pozwala jej uruchomić mimo rejestracji / aktywacji / wykupienia jej?
Mnie żaden serwis nie pozwala nawet zamówić u siebie takiej domeny (komunikat błędu, czy też niedostępna).
Awatar użytkownika
krystian3w
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 27
Dołączenie: 16 Gru 2016, 11:51

Re: Podkreslenie w adresie strony

Postprzez alololojzy » 27 Kwi 2017, 08:59

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/58.0.3029.81 Safari/537.36


czym sie przejmujesz? to jest naprawde drobiazg w porównaniu z innymi czynnikami które mają faktyczny wpływ na seo
alololojzy
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 22 Wrz 2015, 14:35

Re: Podkreslenie w adresie strony

Postprzez SupremumSEO » 27 Kwi 2017, 15:17

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/58.0.3029.81 Safari/537.36


To prawda, że w adresie strony internetowej nie powinno być podkreślników, ponieważ roboty wyszukiwarki nie rozpoznają ich jako znaków oddzielających poszczególne słowa. Linki powinny być przyjazne, dlatego dużo lepiej stosować myślniki, ale jeżeli Twoja strona już funkcjonuje z takim, a nie innym urlem, masz dwa wyjścia. Po pierwsze, jak wspomniał mój przedmówca, wpływ urla na pozycjonowanie nie jest aż tak duży jak innych czynników, więc możesz po prostu skoncentrować się na tym, co ma większe znaczenie. Po drugie, skoro Twoja strona jest nowa, pewnie nie ma jeszcze wielu linków przychodzących, dlatego koniecznych przekierowań nie będzie aż tak dużo, jakby to było w przypadku starszej witryny. Spokojnie możesz się nimi zająć.
SupremumSEO
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączenie: 24 Wrz 2015, 12:38

Re: Podkreslenie w adresie strony

Postprzez lakilu » 28 Kwi 2017, 09:47

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/58.0.3029.81 Safari/537.36


Dobra to zmienie, może faktycznie nie będzie z tym tak dużo roboty. Kurcze, ze nie doczytałem tego wcześniej… :/
lakilu
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 03 Lut 2017, 13:27

Re: Podkreslenie w adresie strony

Postprzez szybki » 02 Maj 2017, 15:53

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/56.0.2924.88 Safari/537.36 Vivaldi/1.7.735.46


a trzeba wogole jakkolwiek rozdzielac słowa w adresie? nie mozna po prostu ciągiem ‘stronainternetowatakaisiaka’?
szybki
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 29 Wrz 2016, 14:58

Re: Podkreslenie w adresie strony

Postprzez SupremumSEO » 04 Maj 2017, 08:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/58.0.3029.81 Safari/537.36


Można, ale wtedy Google za słowo kluczowe uzna całość, bo nie rozpozna, że zawierają się w nim poszczególne wyrazy. Traci się wówczas cenne frazy, bo użytkownicy rzadko wpisują w wyszukiwarkę zapytania bez spacji.
SupremumSEO
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączenie: 24 Wrz 2015, 12:38


Powróć do Webmastering, programowanie

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]